Istraživači se vraćaju na mjesto nestanka Amelije Earhart

PLANIRA se novo istraživanje o nestanku Amelije Earhart. Amelia je nestala prije točno 75 godina, dok je letjela iznad Tihog oceana. Sada se okuplja tim stručnjaka koji se nada da će pomoću novih alata utvrditi što se zapravo dogodilo s legendarnom avijatičarkom, piše Daily Mail. Ovo je deseti put da se u posljednje 23 godine istražuje nestanak Amelije Earhart.

Ovoga puta istraživači će tražiti konkretne tragove pada zrakoplova. Earhart je nestala u dobi od 39 godina, a bila je pri kraju svog ambicioznog plana da zrakoplovom preleti svijet. S njom je bio i Fred Noonan. Bila je vlasnica nekoliko rekorda te prva žena koja je zrakom preletjela Atlantik. U posljednjoj poruci koju je ostavila putem radija, rekla je suradnicima da zbog loše vidljivosti ne može naći Howland, na koji je trebala sletjeti, te kako ostaje bez goriva.

Tadašnji predsjednik Franklin Roosevelt odmah je okupio tim koji je otišao u potragu za Amelijom i Noonanonm, no nisu pronađeni. Svi su pretpostavili kako su se utoplili. No, novo istraživanje koje će se voditi pod vodom trebalo bi pronaći neke nove tragove. Teorije zavjere o nestanku avijatičarke godinama su kružile. Neki tvrde da su Ameliju oteli Japanci i držali je kao taokinju. Drugi tvrde da je ostvarila svoj cilj, no tada promijenila ime i smirila se u New Jerseyju. Istraživanje koje uskoro kreće, smatra da je dvojac preživio pad. Istraživači će se vratiti na područje za koje se pretpostavlja da su Earhart i Noonan proveli svoje posljednje dane.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.