Ivanović reagirao na prijetnje: Ne morate mi prijetiti silovanjem, imam direktno iskustvo s tim

Screenshot: YouTube

SRPSKI televizijski voditelj Ivan Ivanović našao se proteklih dana na udaru kritika nakon što je izjavio da je "od 1995. godine porastao broj Bosanki koje rađaju djecu prije 15. godine".

"I poslije kažu da Plavi šljemovi tamo nisu ništa radili", dodao je u svojoj izjavi, nedvojbeno aludirajući na UN i razdoblje agresije na BiH.
 
Mediji su prozvali Ivanovića da je tom izjavom uvrijedio desetke tisuća žena silovanih tijekom agresije, a ubrzo su uslijedili i komentari korisnika društvenih mreža, među kojima su bile i brojne prijetnje.
 
Ivanović se nakon toga ubrzo ispričao u objavi na Twitteru u kojoj je naveo: "Ispričavam se svima koje je uvrijedilo moje obraćanje u petak. Veliki sam protivnik rata i nasilja. Očito ne poznajem dovoljno prilike u BiH".
 
No, ubrzo nakon isprike Ivanović je ponovno šokirao javnost izjavom: "149 djevojčica je rodilo poslije rata u dobi prije 15. godine i po tome ste vi prvi u Europi. POSLIJE RATA. Čak i prošle godine. Te djevojčice nisu silovane. Rađaju prije 15. godine i u razdoblju poslije rata, zaključno s 2013. godinom. I ta tema je zabranjena u BiH".
 
Kritike i prijetnje na račun Ivanovića nakon ove izjave dodatno su se intenzivirale, a voditelj se sinoć u svojoj emisiji osvrnuo na prijetnje u kojima, između ostaloga, stoji i to da ga, kako navodi, "treba zaklati, a članove njegove obitelji silovati da bi shvatio koja je to vrsta boli".
 
"Ovo nikad nisam planirao podijeliti s vama, ali ne morate nikoga silovati u mojoj obitelji. Ja u svojoj obitelji imam vrlo neposredno iskustvo sa silovanjem i vrlo dobro znam kako to izgleda i kakve rane ostavlja na ženama koje su kroz to prošle i na njihovim obiteljima. Tako da taj dio možete preskočiti, znam to vrlo dobro. A kao netko tko to vrlo dobro zna, sigurno nikada, ni pijan, ni lud, ni bijesan, ni nenormalan, ni bolestan, ne bih mogao na tu temu reći ništa što bi povrijedilo bilo koju ženu, iz bilo kojeg naroda, iz bilo koje zemlje, ne na Balkanu, već u cijelom svijetu", rekao je Ivanović i dodao da smatra da su mediji krivo interpretirali njegove riječi. 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.