Jedan od najstrašnijih duhova stanare uklete kuće mjesecima gađao noževima i kamenjem

Foto: Australian Poltergeist

DUH koji je mjesecima bacao kamenje i noževe na stanovnike doma u Australiji jedna je od najstrašnijih okultnih pojava u toj zemlji.

Tony Healy i Paul Cropper proveli su nekoliko dana u ukletoj kući u Sjevernom teritoriju 1998. godine, kad je duh kojeg su nazvali Humpty Doo bio na vrhuncu moći. Detalje svog strašnog boravka u kući opisali su u knjizi "Australski Poltergeist: Prikaza Humpty Dooa koja baca kamenje i mnogi drugi slučajevi".

Knjiga opisuje 50 pojava duhova u Australiji od 1845. godine, a spomenuti Humpty Doo nalazi se na drugom mjestu. Sablasni susreti u kući započeli su u siječnju 1998., kad je duh počeo bacati kamenčiće sa stropa na podove, stolove, krevete i glave stanara.

Iste noći Andrew i Kirsty Agius, Dave Clark, Jill Summerville i Doug Murphy primijetili su noževe, baterije, alat, krhotine stakla i druge predmete kako padaju i lete preko sobe. Pozvali su tri svećenika, dva Katoličke i jednog Grčke pravoslavne crkve, da izvrše egzorcizam. Njihovi pokušaji nisu uspjeli, a jedan svećenik je vidio križ koji je bačen preko sobe.

"Bez obzirana to što su, te stvari se mogu događati oko nas. Pretpostavljam da dio ovih slučajeva uključuje duhove nedavno preminulih osoba", rekao je Healy za Daily Mail Australia.

Stanari su čuli razne riječi i vidjeli simbole napisane na zidovima i podovima pomoću markera, pločica iz igre "Scrabble" i kamenčića. Prvi niz riječi koji se pojavio - vatra, koža, automobil, pomoć i Troy, odnosi se na njihovog prijatelja Troya Raddatza koji je izgorio u automobilu nakon prometne nesreće, koja se dogodila nekoliko kilometara od njihove kuće, prije nego se duh pojavio.

Tijekom sljedećih dana duh je počeo uništavati po kući, CD player je bačen na pod i razbijen, staklo na vratima ormara razbijeno je pepeljarama i drugim predmetima.

Healy i Cropper u kući su proveli pet dana i noći.

"Vidio sam predmet koji se stvorio u zraku. U tom trenutku razgovarao sam sa ženom koja je sjedila nasuprot mene, čitala je novine i vidio sam joj obje ruke. Bilo je i drugih slučajeva u kojima su noževi i meci prozujali pored naših ušiju. Padanje kamenja dogodilo se triput za našeg boravka. Poruke na podovima i zidovima imale su zlonamjeran ton, no da me želio ozlijediti pogodio bi me nožem u leđa", istaknuo je Healy.

Duh je iznenada nestao nakon četiri mjeseca, a njegov nestanak i dalje je neobjašnjen.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.