Jeste li znali: Depp je svirao s Partibrejkersima, a Ryan Gosling ima bend s dječjim zborom



IAKO njihovi bendovi nisu (toliko) poznati, brojni popularni glumci iz Hollywooda dok ne stvaraju filmsku umjetnost izrazito su posvećeni stvaranju one glazbene. Ima ih boljih i gorih, ali svima im je zajednička jedna stvar - ne snimaju komercijalne hitove jer ne moraju, već su bogati, poznati i slavni.

Većina ih priznaje kako se glazbom bave, osim iz ljubavi i iz potrebe da se na neki način emotivno izraze ili makar dobro zabave. Jedan od najpoznatijih glumaca koji je zapravo svoju karijeru naposljetku i usmjerio prema glazbi jest Jared Leto s bendom 30 Seconds To Mars. Javnosti je poznat i Johnny Depp koji je svoj glazbeni stil razvio uz snimanje brojnih filmova, a najveća inspiracija su mu likovi Tima Burtona koje je utjelovio.

Bitno je napomenuti i da se  vrckava glumica Zooey Deschanel također bavi glazbom pa tako pjeva u grupi She and Him, a vjerojatno je manje poznato da je supruga Willa Smitha, Jada nekoć bila pjevačica nu-metal benda. Jedan od novijih bendova ipak je Dead Man's Bones, Ryana Goslinga koji pjeva zajedno s dječjim zborom iz Los Angelesa (na slici), a kako oni zvuče možete provjeriti.

1. Johnny Depp, solo, supergrupa P


Da Johnny Depp nije talentiran samo za glumu, pokazuju i njegovi nastupi sa supergrupom P koja je sastavljena od bivših članova Butthole Surfersa, Red Hot Chili Peppersa i Sex Pistolsa. Osim toga, Johnny je surađivao i s Oasisima te svirao uživo s brojnim rock zvijezdama poput Eddieja Veddera. Zanimljivo je spomenuti kako je u mlađim danima, dok još nije bio holivudska superzvijezda, na pozornici zasvirao i sa srpskim Partibrejkersima.



2. Ryan Gosling, The Dead Man's Bones


Bend je osnovao sam Ryan sa Zachom Shieldsom. Svoj prvi album, nazvan po grupi, izdali su 2009. godine, a od tada u slobodno vrijeme sviraju i po festivalima. Ovaj bend svakako se razlikuje od većine rock bendova s pomalo morbidnim, ali ne i zastrašujućim tekstovima čijoj originalnosti pridonosi i dječji zbor  iz Silverlake Conservatoryja iz Los Angelesa. Ideja za bend rodila se 2005. godine kad su se Shields i Gosling upoznali te shvatili da dijele zajedničku strast prema duhovima i čudovištima. Zanimljivo je i napomenuti da Ryan nastupa pod pseudonimom  Baby Goose.


3. Jared Leto, 30 Seconds To Mars


Danas popularni bend 30 Seconds To Mars, koji je nedavno završio svoju svjetsku turneju, osnovao je Jared Leto. Od tada su izdali nekoliko albuma, a nije potrebno ni posebno isticati da im je za "poguravanje" benda koristila Jaredova slava kao i seksipil kojim očarava cure još od svojih televizijskih dana u seriji "My So-Called Life". Ipak, probili su se kao kvalitetan bend i dokazali da mogu stvarati dobru glazbu.



4. Bruce Willis, The Accelerators


Malo tko zna da je Bruceu Willisu glazba dugogodišnja ljubav. Bruce voli zapjevati sa svojim blues bendom The Accelerators. Zna svirati i nekoliko instrumenata, od usne harmonike do gitare, a tu ljubav je prenio i na svoje kćeri. Zanimljivo je da je upravo on jedan od onih koji su pjevali za američke vojnike u Iraku.


5. Jada Pinkett Smith, Wicked Wisdom


Mnogi će misliti da se šalimo, ali otmjena Jada nekada je bila pjevačica nu-metal grupe. Otprilike u isto vrijeme kad je njen tada dečko, danas suprug, Will Smith snimao reperske singlove i zabavljao svijet showbiza, Jada je bila buntovnica koja se uz pomoć mikrofona rješavala frustracija i agresije. Ovo je zasigurno video koji morate sami doživjeti.



6. Zooey Deschanel, She and Him


Zooey Deschanel karakterno se ne razlikuje mnogo od šašave djevojke koju glumi u novoj hit seriji "New Girl". Rado pjeva, a interes za glazbu pokazuje još od srednjoškolskih dana. Nekad je pjevala u jazz grupi If All The Stars Were Pretty Babies, a danas ima svoju grupu She and Him.


7. Steven Seagal, Steven Seagal Band, Thunderbox


Steven je još 2005. godine snimio nekoliko pjesama za soundtrack filma "Into The Sun", a gitara je oduvijek bila njegova velika ljubav. Osim toga, izdao je i album "Songs From The Crystal Cave" te povremeno ide na glazbene turneje s bednom Thunderbox u čemu, kaže, uživa. Kritike mu nisu naklonjene, ali je Seagal uspio skupiti dovoljno fanova da svejedno održi koncert tu i tamo.



8. Sylvester i Frank Stallone


Jeste li znali da je Sylvester Stallone pjevao s Dolly Parton? Naime, sa svojim bratom Frankom ima country bend, a tijekom karijere izdali su i album. Za film "Staying Alive" Sylvester je napisao pjesmu "Far From Over". Kako zvuče braća Stallone, možete provjeriti u videu.



9. Billy Bob Thornton, Tres Hombres


Billy voli blues i stariji rock, a tijekom svog glazbenog stvaranja izdao je čak nekoliko samostalnih albuma. Kasnije je sastavio i bend Tres Hombres koji su svojim albumom postigli izvrsne glazbene kritike. Zanimljivo je napomenuti i da je njegov prvi samostalni album "Private Radio" bio posvećen Angelini Jolie s kojom je bio u braku, a na njemu se nalazi i ova pjesma koju vam prilažemo u videu.



10. Dennis Quaid, Dennis Quaid and The Sharks


Dennis godinama "iz gušta" s bendom nastupa po klubovima u Los Angelesu, a svoju glazbu opisuje kao "duša rock 'n' rolla i countryja". Osim što pjeva u grupi, svira i gitaru. Bend ima dosta samostalnih pjesama, ali rado sviraju i obrade.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.