Jeste li znali da sperma ima pet kalorija ili da autofelacio nije mit?

O NJEMU je dosad ispričano više legendi nego o jetiju ili humoru u hrvatskim serijama, no sve su to, budimo realni, vjerojatno bile lovačke priče. No, mi vam donosimo nekoliko informacija o muškom spolovilu koje se ipak baziraju na činjenicama.

600 milijuna spermija u sjemenu

Prosječan broj spermija u "muškoj tekućini" jest oko 40 milijuna. No u jednom ejakulatu (koji se kreće prosječnom brzinom od 44mm/min), može ih biti nevjerojatnih 600 milijuna.


Najveće spolovilo ima plavetni kit

Ukoliko to niste znali, sisavac s najvećim spolovilom jest plavetni kit. Njegova muškost doista je zavidnih proporcija – 2,43 metra. S druge strane, vlasnik najmanjeg spolovila jest krtica. S veličinom od 0,005 metara nije ni čudo da uvijek ostaje skrivena ispod zemlje.

O cigaretama i penisima

Svakako loša vijest za sve pušače dolazi sa Sveučilišta u Bostonu. Istraživanje u kojem su mjerene erekcije 2000 ispitanika pokazalo je kako postoji "statistički zamjetna" razlika između dužine penisa u erekciji kod pušača i nepušača - oko 1,5 centimetara. Naime, zbog svog uskog promjera, arterije u penisu vrlo su podložne oštećenjima koje uzrokuje pušenje, zbog čega se smanjuje protok krvi, što utječe na dužinu penisa.

70 posto ljudi je neobrezano

Većina svjetskih penisa neobrezana je – nedavno istraživanje pokazalo je da je samo 15 posto dječaka iznad 15 godina bez "viška kožice", a većina njih Muslimani su ili Židovi. Ukoliko ste se pitali što rade s tolikom odstranjenom kožicom, znatiželja će vam napokon biti utažena. Naime, s obzirom da su doktori danas usavršili metode uzgoja kože za žrtve opekotina, ne čudi da se viškovi kožica koriste upravo kod takvih pacijenata. Naime, od jedne kožice može se dobiti čak 5 metara nove kože.

Većina sisavaca ima kost u penisu

Penis je zapravo poput spužve ili balona koji se doslovce puni krvlju. Vjerojatno vam je poznato da unutra nemate nikakvu kost, no baculum iliti "kost u penisu" uobičajena je kod mnogih sisavaca, uključujući čimpanze i gorile.

Najpopularniji penis

Penis u kojem je uživalo najviše žena vjerojatno je onaj Kralja Fatefehija iz Tonga. On je, navodno od 1770. do 1784. godine razdjevičio 37.800 žena.

Rob ste svog penisa

Seksualno uzbuđenje je proces kojeg smo nesvjesni. U stvari, moguće je da su vas riječi "seksualno uzbuđenje" seksualno uzbudile. Tijekom REM faze, muški mozak ispaljuje naređenja za erekciju i do 9 puta tijekom noći.


Nema poveznice između veličine penisa i prstiju

Prosječna veličina penisa u erekciji je 12,4 do 16,2 centimetra, ukoliko mjerite od vrha do pubične kosti. Suprotno popularnom uvjerenju, poveznice između veličine spolovila i stopala, prstiju na ruci ili nosa – nema. Nedavno južnokorejsko istraživanje dalo je upravo te rezultate, no, jednako tako, istraživanje je pokazalo kako ženama ipak nije bitna veličina penisa, nego novčanika.

Količina koju izbacujemo

Prosječni ejakulat stane u jednu čajnu žličicu. Njegov je glavni sadržaj fruktoza, sadrži 5 kalorija i ima 5 mg bjelančevina, što ga čini potpuno bezopasnim za gutanje.

Autofelacio

Prema nekim istraživanjima, manje od 1% odrasle muške populacije može izvesti autofelacio, a samo dva do tri na tisuću njih može ga izvesti u potpunosti. No vjerojatno je svih 1000 u jednom trenutku to pokušalo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.