Kako su dvojica umirovljenika zaustavili razbojnika

Screenshot: Telegraph/Facebook

PLJAČKAŠA naoružanog nožem zaustavila su dvojica penzionera tako što mu nisu dozvolili da izađe iz dućana koji je opljačkao, a sve je to snimila nadzorna kamera.

Kradljivca, kojeg je ulovila panika kad je shvatio da ne može izaći iz dućana, zaustavili su Ron Smith (78) i Robert Anderson (72) koji su zajedničkim snagama pridržavali vrata da pljačkaš ne bi mogao pobjeći.

Skromne heroje, koji su slučajno prolazili kraj dućana kad se odvijala pljačka, pohvalio je šef lokalne policije u Salfordu u Velikoj Britaniji.

Pljačkaš, 19-godišnji Liam Redford, uhićen je ubrzo nakon snimljene akcije: nakon što se uspaničario kad je shvatio da ne može izaći, prodavačici je vratio 450 funti gotovine i cigarete koje je ukrao govoreći: "Reci im da otvore vrata. Samo želim otići, uzmi novac natrag".

Kad se to nije dogodilo on je otrčao na kat gdje se popeo kroz prozor i iskočio na krov kombija. Nakon toga ulovili su ga građevinski radnici koji su se u međuvremenu zaustavili da pomognu Smithu i Andersonu, a potom je stigla i policija koja je bila u blizini.

The dramatic moment two pensioners barricade a robber inside a shop in Salford to block his escape.

Posted by The Telegraph on Saturday, July 4, 2015
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.