Kardinal poručio: Gayevi i razvedeni isti su kao ubojice

Foto: Guliver image/Getty Images

KONTROVERZNI američki kardinal Raymond Leo Burke, jedan od predvodnika konzervativne oporbe papi Franji, koji je u rujnu prošle godine smijenjen s mjesta pročelnika Vrhovnog suda apostolske signature, najvišeg suda Svete Stolice, ponovo privlači pažnju javnosti.

Burke se žestoko i javno protivi popuštanju Crkve kad su u pitanju osobe u drugom braku i homoseksualni brakovi, a sad je to još jednom, na vrlo radikalan način, dao do znanja. Kad ga je Papa prošle godine smijenio i stavio na počasnu dužnost kardinala zaštitnika Malteškog reda, taj je potez sagledan kao način da jednog od svojih najglasnijih kritičara ukloni s važne funkcije i stavi u drugi plan.

Ali, čini se da je taj potez još oslobodio Burkea da javno iznosi svoja mišljenja, iako nikad nije bio pretjerano suzdržan, javlja Huffington Post.

Ovaj put pažnju je privukao komentarom da su gay parovi i razvedeni i ponovo oženjeni katolici koji pokušavaju živjeti u vjeri još uvijek kao "osoba koja je ubila nekoga, a dobra je prema drugim ljudima".

"Ako javno živite u smrtnom grijehu ne postoji dobro djelo koje možete napraviti da ispravi tu situaciju: osoba ostaje u smrtnom grijehu", kazao je u intervjuu za LifeSiteNews te dodao: "A odavati dojam da postoji nešto dobro u životu u smrtnom grijehu protivno je onome što je katolička Crkva uvijek i svugdje učila". Upitan je li biti "dobar, velikodušan i predan vjeri" dovoljno, kazao je: "Naravno da nije. To je kao da osoba uvije nekoga, a dobra je prema drugim ljudima".
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.