Konzervatori u Šibeniku zaustavili radove na Bobanovoj slastičarnici

Foto: Šibenski portal

KONZERVATORSKI odjel u Šibeniku zaustavio je radove na uređenju lokala na šibenskoj rivi u kojem ovog ljeta svoju slastičarnicu planira otvoriti Zvonimir Boban, piše Šibenski portal.

Pročelnica šibenskih konzervatora Živana Stošić potvrdila je da su radovi obustavljeni jer izvođač nije dobio nikakvo odobrenje, a objekt uređuje u zaštićenoj povijesnoj cjelini. "Radovi nisu u skladu s našim pravilima niti Pravilnikom o postavljanju oznaka uređaja i opreme Grada Šibenika. Po tim mjerilima svi štekati na šibenskoj obali ne smiju imati nikakvu podnu podlogu, osim kamene, dok je ovdje izvođač postavio podnu oblogu. Na bočnoj fasadi prozor je prepravljen u vrata bez ikakvog konzervatorskog odobrenja, a niknula je i čudna željezna konstrukcija na koju će vjerojatno doći reklama objekta.

Međutim, prema pravilima, štekati mogu biti natkriveni jedino tendom. Postavljene su i USB konstrukcije ploče koje su zatvorile prostor te nije jasno čemu služe. Drugim riječima, sve je neusklađeno", kazala je i dodala da je zbog svega izvijestila inspekciju Ministarstva kulture i gradske komunalce. Radovi su obustavljeni od ponedjeljka.



"Mi smo na teren izašli zbog prijave drugih ugostitelja koji su se žalili na tijek radova, što je i normalno jer ista pravila moraju vrijediti za sve", napomenula je Stošić.

Inače, osim u Šibeniku, Boban planira slastičarnicu otvoriti i u Vodicama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.