Lav Cecil i ostale ugrožene životinje dobile predivnu posvetu na Empire State Buildingu

Foto: Splash/Hina

NJUJORČANI su ove subote imali priliku uživati u predivnoj posveti ugroženim životinjama, a radilo se o jedinstvenoj video projekciji na Empire State Buildingu.

Nije poznato koliko je ljudi vidjelo snimke, ali prolaznici su se zaustavljali na raskrižjima na Manhattanu i mobitelima snimali zgradu.

Među snimkama ugroženih životinja našla se i ona lava Cecila čije je ubojstvo izazvalo burne reakcije diljem svijeta.

Projicirane snimke na južnom pročelju slavnog nebodera bile su visoke 114 metara i široke 56, prelazile su preko 33 kata, a bile su vidljive i 20 ulica južnije.

Snimka lava Cecila, žrtve američkog stomatologa u Zimbabveu, bila je jedna od brojnih, među kojima su bili i snježni leopard, ptice, morski sisavci i kukci a prema vrhu nebodera penjao se i King Kong.

Osmominutna snimka popraćena glazbom i igrom svjetla, ponavljala se svakih četvrt sata, od 21 sat do ponoći.

Projekt je ideja redatelja i osnivača Oceanic Preservation Society (OPS) Louiea Psihoyosa, čiji je film "Zaljev" o masakru tisuća dupina u Japanu 2010. dobio Oskara za najbolji dokumentarni film.

"On je želio najznakovitiju zgradu, a to je za njega Empire State Building", objasnio je producent "Zaljeva" Fisher Stevens i objasnio da su željeli senzibilizirati ljude na ugrožene vrste i pokrenuti akciju.

Inače, radilo se o showu u sklopu promocije novog dokumentarca Discovery Channela "Racing Extinction" koji će se prikazivati u prosincu ove godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.