Legende prepoznaju legende: Bono i The Edge u ekipi Fendera

Foto: JLP

FENDER, legendarnog američki proizvođač gitara objavio je da su članovi irske rock skupine U2, gitarist The Edge i pjevač Bono postali članovi njihova upravnog odbora.

The Edge je rekao da je oduševljen jer se osjeća "pomalo kao dijete u slastičarnici" i objasnio "Fan sam Fenderovih gitara od samog početka, uglavnom sam na njima svirao na turnejama i snimanjima važnih albuma U2. Ali najviše mi se sviđa razvijati nove ideje s ekipom dizajnera za Fender".

Tvrtku je 1946. osnovao Leo Fender i stvorio modele kao Stratocaster i Telecaster koji su očarali Erica Claptona, Keitha Richardsa, Georgea Harrisona, Jimija Hendrixa, Marka Knopflera ili Brucea Springsteena.

Jedna gitara Fender Stratocaster koju je svirao Bob Dylan prodana je u prosincu za gotovo milijun dolara što je svjetski rekord za gitare.

Tvrtka računa na Bonovu kreativnost jer "Bono je vizionar u svijetu glazbe no ima razvijen smisao za biznis i kreativnost koja će pomoći Fenderu", kaže supredsjedatelj upravnog odbora Mark Fukunaga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.