Leteći mačak: Umjetnik mrtvog ljubimca pretvorio - u helikopter!

MNOGIM zaljubljenicima u životinje smrt njihovog kućnog ljubimca pada prilično teško. Neki se stoga odlučuju preparirati svoje najdraže životinjske prijatelje kako bi uspomenu na njih očuvali što duže. No, kad je mačka Orvillea pregazio automobil, njegov je vlasnik, inače poznati umjetnik, odlučio otići i korak dalje. Svog je mačka pretvorio u doista morbidno umjetničko djelo – leteći helikopter na daljinsko upravljanje.

Kako prenosi Daily Mail, Nizozemski umjetnik Bart Jensen, svog je mačka nakon njegove smrti preparirao, a zatim uz pomoć Arjena Beltmana koji se bavi upravljanjem helikopterima na daljinski, u Orvillea ugradio mehanizam pomoću kojeg će moći letjeti. Konačan rezultat toga, nazvan, "Orvillecopter", sad sad je dio izložbe na Kunstrai art festivalu u Amsterdamu, a posjetitelji se i sami mogu okušati u upravljanju ovom neobičnom letjelicom.

Mačku nazvanom prema poznatom avijatičaru Orvilleu Wrightu, Jensen će za rođendan nabaviti još snažniji motor kako bi mu omogućio da leti s pticama koje je, kaže Jensen, Orville oduvijek volio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.