Ljubav jača od nesuglasica: Kineskinja donirala jetru bivšem suprugu



JEDAN se Kinez nedavno uvjerio kako ponekad ljubav doista može premostiti i najveće prepreke. Naime, Tian Xinbing sa svojom je suprugom Su Dan u braku bio deset godina. Nakon što su shvatili da se ne mogu dogovoriti na koji će voditi zajedničku tvrtku, par se odlučio rastati. No, samo dva mjeseca nakon razvoda, Tianu je dijagnosticiran rak jetre.

Tian je trebao operaciju, no lista oboljelih koji su čekali donora, bila je podugačka pa je trebalo što hitnije intervenirati. No, njegova bivša supruga odlučila je preuzeti stvar u svoje ruke. Nakon što su testovi potvrdili Tianu može biti odgovarajući donor, Su nije dugo razmišljala o operaciji, prenosi CCTV.

Ipak, ni to nije bilo toliko jednostavno kako se čin. Naime, u Kini takav čin nije dopušten osim ako par nije u braku pa su se Su i Tian odlučili ponovno vjenčati. Unatoč tomu, sastavljen je etički odbor koji je morao procijeniti donira li Su svoju jetru "čistog srca". Prvi su je put odbili, no ona nije odustala. Bolnici je podnijela žalbu, a etički se odbor sastao ponovo i odlučio da Su ipak smije darovati jetru suprugu.

"Tijekom druge procjene, pitali smo je zašto je toliko uporna kad se radi o transplantaciji, a ona je dogovorila da se ne radi ni o čemu drugom nego ljubavi koju osjeća prema Tianu", rekao je Shi Bingyi, član bolničkog etičkog odbora te dodao da je ova operacija bila veliki rizik za nju i njezino zdravlje.

"Želim živjeti normalno i želim da Tian ima zdrav život zauvijek", rekla je Su kad su je novinari upitali kakvi su joj sada planovi. Tianovo tijelo prihvatilo je jednu trećinu Suine jetre nakon desetosatne operacije i oboje se uspješno oporavljaju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.