"Ljudožder vegetarijanac" Branka Schmidta zaintrigirao poznate Hrvate



SINOĆ je u Zagrebu održana premijera novog filma redatelja Branka Schmidta "Ljudožder vegetarijanac", a prisustvovale su joj brojne poznate osobe. Među okupljenima su bili glavni glumac Rene Bitorajac sa suprugom Anom, Ivo Balenović sa suprugom Janjom, Darko Stazić sa suprugom Stelom, Tarik Filipović sa suprugom Lejlom, Arsen Oremović, Ognjen Sviličić, Irena Škorić, Branko Ištvančić, Miroslav Škoro sa suprugom Kim, Slaven Knezović, Marinko Leš, Ksenija Pajić, Emir Hadžihafizbegović, Goran Navojec, Zoran Šprajc i Dario Šimić.

Film redatelja Branka Schmidta opisan je kao najšokantniji hrvatski film zbog uznemirujućih prizora iz jedne hrvatske klinike za ginekologiju i sterilitet, a bavi se tamnim stranama hrvatskog zdravstva i korupcijom. Scenarij je nastao prema istoimenoj knjizi bivšeg liječnika ginekologa Ive Balenovića, po čijem je predlošku nastao i film "Metastaze". Inače, sam Balenović odustao je od liječničke prakse te se posvetio pisanju.

Film započinje radnim domjenkom na uglednoj hrvatskoj klinici za ginekologiju i sterilitet, imenovanjem šefa odjela, ali to ne završi očekivanim ishodom. Doktor Danko Babić (kojeg glumi Rene Bitorajac), uspješan ginekolog, unatoč želji i ambiciji, nije imenovan za šefa. Zgodna stažistica Lovrićka grubo će odbiti Dankovo udvaranje, a njegova frustracija rezultirat će, kako prema njoj, tako i prema ostalima, javnim ponižavanjem kolega dovodeći u pitanje njihovu kompetentnost i znanje. Danko je grub, neugodan, beskrupulozan, histerično autoritativan, samodopadan, arogantno se postavljajući prema svima oko sebe kao da je upravo on stvoren za rješavanje kompliciranih slučajeva. Kada se upusti u posao s Jedinkom, šefom narodnjačkih klubova koji su paravan za međunarodni lanac prostitucije pristajući raditi ilegalne abortuse prostitutkama, i kad konačno postaje šef služeći se falsificiranjem nalaza, već je duboko izvan zakona, ali zaštićen prijateljem Ilijom, na vodećem položaju u policiji povezanim sa zagrebačkim kriminalnim miljeom.
 
Glumačku postavu čine Rene Bitorajac (doktor Danko Babić), Zrinka Cvitešić, Nataša Janjić, Daria Lorenci, Leon Lučev, Mustafa Nadarević, Krešimir Mikić, Ksenija Pajić, Robert Ugrina, Emir Hadžihafizbegović, Slaven Knezović, Rakan Rushaidat, Dražen Šivak, Ksenija Marinković i Franjo Dijak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.