Lud, luđi, Gary Busey: Najveći luđaci šoubiznisa

HOLLYWOOD voli individualce, ali to katkad znači i više od samo osebujnog karaktera. Među glumcima i glazbenicima, bizarno ponašanje ili maštovito ludilo i nisu toliko rijetka pojava.

James Brown je proveo tri godine u zatvoru jer je '88. poludio i naoružan sačmaricom i pištoljem prijetio ljudima i utrkivao se sa policijom, Marlon Brando je znao večerati sa urnom pokojnog ljubavnika, Charlton Heston uvjeren je u kulturni rat protiv bijelaca i obožava oružje, a Charlie Sheen je neshvaćeni genije, stoga on nije na popisu. To su samo neki blaži primjeri, jer kad se mentalni ventili potpuno opuste, onda počinje prava zabava. Pogledajmo tko se od poznatih najbolje zabavlja u svojoj glavi.

Courtney Love

Pjevačica grupe Hole i udovica Kurta Cobaina, Love ima previše avantura da bi ih stavili u jedan odlomak, ona ima dovoljno materijala za par knjiga. Još prije Cobaina, Love je putovala okolo, čak je živjela na Tajlandu gdje je jela teže droge. Još je 1995. na festivalu Lollapalooza udarila šakom u glavu Kathleen Hannu, pjevačicu Bikini Kill, a iste godine upala je u dosta zgaženom stanju upala na Madonnin intervju za vrijeme MTV-jevih video nagrada. Optuživala je bivše članove Nirvane za ucjenjivanje, govorila kako Dave Grohl uzima njen novac, koji njemu ne treba jer je on dijete bogatuna, tvrdila je da je bankrotirala iako definitivno nije, i jako često se pojavljivala predrogirana u javnosti. Ipak, Love povremeno ima trenutke lucidnosti, i njezine teorije o tome kako se netko služi socijalnim brojem Kurta Cobaina kako bi vadio kreditne kartice i kupovao imovinu i nisu toliko lude, ali istrage i dalje traju.


Gary Busey

Busey ima iza sebe tonu hit filmova, kao Point Break i The Firm, a najupečatljiviji je bio kao negativac Mr. Joshua u prvom Smrtonosnom oružju. Busey je čest predmet sprdnje američkih tabloida zbog svojeg suludog ponašanja i čestih uhićenja zbog droge, prije svega zbog kokaina. Gary je u zadnja dva desetljeća upadao u situacije gdje je gurao stjuardese, bivao optužen za nasilje u kućanstvu, odbijao je plaćati stanarinu, izbjegavao je sudska saslušavanja, a u veljači ove godine je proglasio bankrot. Ne postoji jedan konkretni "hit događaj" u kojem blista sve Buseyevo ludilo, jer se redovito ponaša impulzivno i sklon je nevjerojatnim izjavama. Ipak, razlog je medicinski: 1988., Busey je preživio prometnu nesreću kad je pao sa motora. Nije nosio kacigu i razbio je lubanju; psihijatar Dr. Charles Sophy potvrdio je da Busey ima trajno oštećenje mozga zbog čega se ne može kontrolirati.



Randy Quaid


Brat Dennisa Quaida široj publici je najpoznatiji kao rođak Eddie u svim onim filmovima o obitelji Griswold sa Chevy Chaseom. U komedijama, redovito je glumi seljačine ili malo luđe individualce, a izgleda da je nešto tih karaktera koje je glumio prešlo u stvaran svijet. Prije tri godine, Randy i supruga Evi našli su se na sudu u Kaliforniji zbog neplaćenog hotelskog računa, navodno većeg od deset tisuća dolara, i mjesecima su izbjegavali suđenje po susjednim saveznim državama. Zatim su uhićeni zbog provale u kuću koju su prodali godinama ranije – novi vlasnik je zvao policiju, a Randy i Evi su tvrdili da je riječ o prevari, te da na kupoprodajnom ugovoru stoji lažni potpis pokojne Ronde Quaid (još se ne zna tko je to). Krajem 2010. postaje evidentno da možda nešto nije psihički u redu sa Quaidovima, jer su otišli u Kanadu i tamo zatražili status izbjeglica zbog uvjerenja da ih žele ubiti atentatori Hollywooda. Randy i Evi tvrde da je mnogo njihovih prijatelja umrlo pod čudnim okolnostima, te da su oni na redu. I dalje su u Kanadi, odbijaju nazad u SAD na još jedno suđenje zbog provale na privatni posjed, uvjereni da su mete atentatora i žrtve imovinskih prevara.



Jackie Stallone

Majka Sylvestera Stallonea doista je jedinstvena osoba, a to možete zaključiti već na prvi pogled. Sa licem naboranog, ali svejedno zategnutog kožnog Muppeta, Jackie njeguje i osebujan osjećaj za modu, kao i ljubav prema neukusnom zlatnom nakitu. Jackie je veoma uspješna astrologinja, i razvila je vlastitu tehniku, "rumpology", koju bi mogli prevesti kao 'guzologija'. Bez zezanja, Jackie je razvila tehniku sličnu čitanju iz dlanova, samo što ona "čita" iz slika ljudskih guzica. Mama Stallone voli naglasiti kako je ona jedini američki astrolog koji je uspješno predvidio drugu pobjedu Georgea Busha mlađeg na predsjedničkim izborima, čak je pogodila marginu od 200 glasova.



Prince


Prince Rogers Nelson je zapravo samo čudak, možda spada u blažu kategoriju poznatih ludonja. Ono što ga je približilo takvoj klasifikaciji su nedavne izjave o tome kako je "internet gotov". Prince se krvnički trudi zaštiti ili maknuti svoj materijal sa interneta, za kojeg je uvjeren da je samo stvar mode, prolazni trend. Pošteno se ispucao u osamdesetima i devedesetima, kao minijaturni zavodnik brojnih žena koji nosi njihovu robu i suptilnu šminku, a u 21. stoljeće zagazio je kao slavni pjevač totalno krivog shvaćanja modernih medija. Prije jedanaest godina, Prince je postao Jehovin svjedok, ili, kako on to objašnjava, shvatio je da je Jehovin svjedok: "Ta promjena bila je kao ona Morpheusa i Nea u Matrixu". Znači, Matrix vodi u religiju, a internet je prolazna faza.



Tom Cruise

Naravno, tu je i Tom Cruise, koji je službeno proglašen ludim nakon euforičnog nastupa na Oprah Showu prije nekoliko godina, gdje je skakao po namještaju zbog sreće što mu je Katie Holmes cura. Cruise je strastven scijentolog, a mnogi izvori tvrde da je jednako tako strastven homoseksualac u tajnosti. Upravo zbog scijentologije, Cruise je javno progovorio o svojem nepoštovanju prema psihologiji, za koju tvrdi da je obmana i lažna znanost. Cruise je uvjeren da se mentalni problemi mogu riješiti samo scijentologijom. Iako lud, karijera mu nije propala – nakon odlične uloge u komediji Tropic Thunder, Cruise je nastavio snimati Nemoguće misije i brojati milijune.



Mel Gibson
Australski Amerikanac koji je postao američki Australac, Mel Gibson je postao superzvijezda nakon što je glumio Martina Riggsa, suicidalnog policajca na rubu mentalnog sloma u Smrtonosnom oružju. Dok je Riggs kroz filmove postajao mirniji, Gibson je u stvarnom životu postajao sve luđi. Ludilo je postalo zanimanje javnosti 2006., nakon što su Gibsona uhitili zbog pijane vožnje, kad se derao na policajce uz izjave kako su Židovi krivi za sve ratove, nešto što u Hollywoodu definitivno nije popularno. Ostavio je suprugu s kojom je bio par desetljeća, i "spario" se sa ruskom pijanisticom Oksanom Grigorjevom, koja mu je rodila jednu kćer – plodni Mel ima ukupno osmero djece. Oksani je telefonski prijetio i vikao kako se nada da će je "iz*ebati krdo crnčuga", nakon čega je ona zatražila sudsku zabranu približavanja. Gibson je pasionirani kršćanin (hej, ipak je režirao Pasiju) i nedavno se pokušao vratiti filmom "The Beaver", u kojem glumi luđaka koji komunicira preko plišanog dabra. Film je režirala Jodie Foster, jedna od rijetkih osoba koje danas o Gibsonu pričaju pozitivno.



Anne Heche


Anne Heche je imala uspona i padova u svojoj glumačkoj karijeri, a zapažena je i po izjavama o tome kako su je oteli vanzemaljci. Ni to nije tolika rijetkost u Hollywoodu, nedavno je "Dadilja" Fran Drescher izjavila otprilike isto. Heche je išla korak dalje od izjava, i 2000. godine krenula je u vožnju blizu Fresna u Kaliforniji, noseći samo Nike tenisice, grudnjak i kratke hlače. Parkirala je auto kraj ceste, odšetala do prve kuće u pustinji, pokucala na vrata, a vlasnica kuće gospođa Campiz ju je prepoznala iz filma "Six Days Seven Nights" (gdje je glumila sa Harrisonom Fordom), te ju pustila unutra. Heche je tada zamolila korištenje tuša, a nakon tuširanja, sjela je u dnevnu sobu, zatražila papuče i htjela pogledati film, ali video nije radio. Campiz nije znala što da radi s njom, pozvala je policiju, kojoj je Heche po dolasku objasnila da je ona Bog i da ih sve vodi u raj. Godinama kasnije, Heche je rekla da je čitav incident kulminacija njezinog ludila, uzrokovanog seksualnim zlostavljanjem u ranoj dobi, te da je imala podvojenu ličnost – druga ličnost bila je Celestia, vanzemaljsko božanstvo. Sada kaže da ju je to sve prošlo, upravo zbog posjeta kući u pustinji.



Britney?


Razlog za upitnik je taj što Britney Spears nikad nije bila zabavno ekscentrična ili luda pod vlastitim uvjetima. Sjetimo se samo razdoblja 2007-2008, i serije luđačkih incidenata koji su započeli javnim brijanjem glave u jednom frizerskom salonu. Već i prije toga, Britney je imala problema oko skrbništva nad djecom koju ima sa Kevinom Federlineom, a nakon što je obrijala glavu, incidenti su se nizali i kulminirali kad je razbijala auto kišobranom. Početkom 2008. Britney se skroz slomila i morala je otići u psihijatrijsku ustanovu. Nije bila luda od droge, bila je luda od same sebe i paparazza koji su je nemilosrdno pratili čak i na zahod. Američki TV voditelj Craig Ferguson progovorio je o tom proganjanju Britney u svojem humorističnom showu, i naglasio kako se on neće šaliti na njen račun, jer joj je ozbiljno potrebna pomoć. Tako da je barem netko pokazao ljudskost u cijeloj toj maniji oko "podivljale" Britney. Danas je bolje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.