"Minority Report" postao stvarnost: Novom tehnologijom stvoren softver u obliku video-zida

RAČUNALO visoke tehnologije korišteno u filmu "Minority Report", u kojem Tom Cruise brza kroz aplikacije na video zidu koristeći samo geste rukama, moglo bi uskoro postati stvarnost. Kako prenosi Daily Mail, američki računalni stručnjaci nedavno su otkrili softver koji je dizajnirao znanstvenik John Underkoffler, a koji će u komercijalu upotrebu staviti tvrtka "Oblong Industries" iz Los Angelesa.

Ipak, za razliku od "Minority Reporta", ovdje se ne radi o softveru kojim se zličini detektiraju prije nego što se dogode. On bi, zapravo, omogućavao korisnicima da pretražuju velike baze podataka, a mogao bi se koristiti i na video-konferencijama u kojima bi sudionici dijelili informacije pohranjene na raznim uređajima poput pametnih telefona i tableta.



"Zasad raspolažemo samo demo verzijom ove fascinantne tehnologije, no uskoro ćemo predstaviti i konkretan proizvod. Korisnici će, kao u 'Minority reportu", rukama moći kretati kroz različite vremenske periode ili zumirati neki detalj koji ih zanima", naglasio je rukovodeći čovjek Oblonga Kwin Kramer.

Ključni dio ovog sustava je sučelje pokretano gestama ruku, koje je tvrtka nazvala "g-speak". Također, slično sučelje tvrtka bi trebala napraviti i za seriju Audi automobila.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.