Missy se vratila kući: Hrabri planinari spasili ranjenog psa

U NEVJEROJATNOJ borbi u kojoj su se izmjenjivale planinarske vještine i nesebičan timski rad, grupa planinara udružila je snage i to kako bi spasila jednog psa. Naime, ranjeni pas našao se "nasukan" na oštrim stijenama između dvije planine, Mt. Bierstadt i Mt. Evans u Koloradu.
Planinari Scott Washburn i njegova supruga Amanda slučajno su otišli van svoje rute i pronašli ranjenog njemačkog ovčara po imenu Missy. Pritrčali su mu u pomoć i krenuli s misijom spašavanja, prenosi Huffington Post.



"Nije se uopće glasala, gotovo smo stali na nju. Bilo nam je neobično što vidimo psa na takvom mjestu. Odlučili smo pomoći mu kako god znamo", naglasio je Scott. Par je primijetio da psu krvari iz šapa te da je izgladnio i dehidriran. Prvo su ga nahranili i dali mu vode, a onda ga pokušali podići i odnijeti, što im nije pošlo za rukom. Zatim su mobitelom nazvali službu spašavanja, no s obzirom da se nije radilo o čovjeku već o životinji, nisu dobili pozitivan odgovor.

U tom trenutku, pomoć su odlučili potražiti na planinarskoj stranici 14ers.com. Na njoj su objavili sliku ranjenog psa i točnu lokaciju na kojoj se nalazi. Pomoć je stigla drugi dan, a spasioci su psa sa sobom uspjeli ponijeti u improviziranoj nosiljci.

Missy je nakon nekoliko sati spuštena s planine i prevezena u bolnicu. Ubrzo nakon toga javio se i čovjek koji tvrdi da je njen vlasnik, no na pitanja kako je pas dospio tamo i zašto ga je ostavio u takvom stanju, 29-godišnji Anthony Ortolani nije imao odgovore.

S obzirom na takvu situaciju, Scott je krenuo u pravnu borbu za Missy, naglašavajući kako će s njim i njegovom suprugom Missy dobiti brigu kakvu zaslužuje. Zasad, Missy je još uvijek u bolnici, no veterinari očekuju njen potpuni oporavak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.