"Moja mala nema mane": Le Zbor prosvjedovao zbog otkazivanja beogradskog Pridea

OVOG petka članice vokalnog sastava Le Zbor na YouTubeu su objavile snimku prosvjeda ispred Ambasade Republike Srbije u Zagrebu.

U opisu ispod videa djevojke, koje u borbi za jednaka prava članova LGBT zajednice nerijetko organiziraju u mirne prosvjede, objašnjavaju da su se ovaj put odlučile okupiti kako bi skrenule pozornost na neispravnost odluke da se "Pride povorka i popratna dešavanja u Beogradu zabrane iz 'sigurnosnih razloga'". Tom su prigodom otpjevale popularni hit "Moja mala nema mane".

Podsjetimo, Ivica Dačić, premijer i ministar unutarnjih poslova Srbije, službeno je zabranio održavanje Parade ponosa koja se u Beogradu trebala održati danas, 6. listopada. Tom je prigodom izjavio: "Za kredibilitet Srbije vrlo je važno da pokaže snagu svoje države i ovo ne znači nikakvo povlačenje ni kapitulaciju pred nekima koji misle da mogu svojim paramilitarnim ili bilo kojim prijetnjama ugroziti održavanje javnih skupova, već je procijenjeno da u ovom trenutku može doći do ozbiljnog ugrožavanja javnog reda i mira, što može ozbiljno ugroziti interese građana Srbije".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.