"Moja su djeca holivudske zvijezde, ponosan sam na njih, ali za mene kao da su mrtva"

Foto: Instagram

JOE REAICHE bio je jedan od najposvećenijih i najviše pozicioniranih članova Scijentološke crkve - pripadao je čak i njihovom "elitnom odredu" pod nazivom Sea Organization, i jedan je od rijetkih koji je, nakon što je raskrstio s tom sektom, javno progovorio o onome što je tamo doživio.

Ovaj je put Reaiche pažnju javnosti priskrbio šokantnom izjavom u kojoj tvrdi da su njegova djeca, redom holivudski glumci - 27-godišnja kći Alanna ("The Walking Dead") i sinovi 29-godišnji Jordan ("Last Man Standing"), 39-godišnji Danny i 35-godišnji Chris ("Lude sedamdesete") - za njega "poput mrtvaca". Svi oni odbacili su očevo prezime i koriste majčino - Masterson. A za to optužuje crkvu kojoj je nekada pripadao i tvrdi da je scijentologija njegovoj djeci potpuno isprala mozgove.

Tvrdi da je sekta zabranila njegovoj djeci da komuniciraju s njim

Reaiche je prozivan zbog ograničenja i psihičkog terora koje je provodio nad svojom obitelji, pa je od supruge i djece prisilno odvojen prije više od 10 godina. Zaslugom Scijentološke crkve, kako on tvrdi. Njegova djeca izgradila su u međuvremenu glumačke karijere; on za njih kaže da su "dobri klinci", ali za njega odavno "mrtva". Reaiche tvrdi da je Scijentološka crkva zabranila njegovoj djeci da stupe u kontakt s njim ili da odgovore na njegove pokušaje kontaktiranja. Kaže da je sve počelo kada je, dok je pripadao sekti, počeo sumnjati u njihove tvrdnje o telekinezi.

Danas 57-godišnji Reachie, inače bivša australska ragbi zvijezda, optužuje sektu da ga je odvojila od obitelji zbog njegovih sumnji te da je uvjerila njegovu djecu da je on loš čovjek i zabranila im komunikaciju s njim.

"Ponosan sam na njih, a ne mogu im to reći"

Reachie je prekinuo uspješnu sportsku karijeru i, nakon jednog slučajnog razgovora s nepoznatom djevojkom na ulici, započeo svoj put u Scijentološkoj crkvi koji ga je odveo do samog vrha, ali kada je počeo postavljati pitanja, oduzeli su mu, tvrdi, obitelj. "Bio sam za njih velika riba tada, sportska zvijezda, kao što je kasnije na svoj način bio Tom Crusie", kaže Reaiche.

"Nedostaju mi, ali ništa ne mogu napraviti. Isprali su im mozgove i uvjerili ih da ja predstavljam prijetnju njihovoj vjeri", kaže Reaiche, kako prenosi Daily Mail, te dodaje: "Volim ih i ponosan sam na njih. Ali ne mogu im to reći, oni su uvjereni da sam ja za njih opasnost. A ja ih ne mogu uvjeriti u suprotno, u istinu. Potpuno su im isprali mozgove."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.