Motorne pile i tunolovci: Novo ruho National Geographic Channela

NATIONAL Geographic u 2012. godini definiraju zabavni dokumentarci, natjecanja i mnogo akcije. Ove godine, National Geographic predstavlja četiri nove emisije koje kompletiraju njihovu novu selekciju polu-dokumentarnih serija o ekscentričnim ljudima, kvizovima za treniranje mozga, te serija koje predstavljaju opasne i bizarne poslove.

Nekoć je ime National Geographic bilo sinonim za najbolji popularno-znanstveni časopis i dokumentarne emisije, a kasnije je izrastao u kabelski TV kanal, te potom i seriju kanala. Ljuti rival Discovery osigurao je dominaciju na televiziji novim pristupom dokumentarnom programu, u kojem ima puno više akcije i čudnih likova iz stvarnog života, o to velikim dijelom zahvaljujući mega popularnim "Mythbustersima". National Geographic krenuo je u istom smjeru, koliko god to bilo dobro ili loše.


Ove godine, NatGeo dodaje još četiri emisije u svoj novi asortiman. Prvo, tu je kviz "Brain Games", baziran na TV specijalu emitiranog prošle godine, koji zbog popularnosti i visoke gledanosti sada dobiva i serijsku verziju. "Brain Games" je kviz za mozak, a tema su optičke iluzije i drugi mentalni trikovi koji zavaravaju našu percepciju stvarnog svijeta. Nešto manje ozbiljno od toga je dokumentarna serija "American Chainsaw", a po naslovu bi mogli pretpostaviti da će glavni likovi biti proizvođači motornih pila, po mogućnosti u obiteljskoj firmi. Ipak, nije tako, ovdje je u glavnoj ulozi Jesse "The Machine" Green, kipar čiji je glavni alat motorna pila.

Za ljubitelje akcije, tu je "Bid & Destroy", emisija koja prati ekipu iz Danley's Demolition Company na istočnoj obali SAD-a. NatGeo planira prikazati dvanaest polusatnih epizoda u prvoj sezoni ove serije čija je glavna tema demoliranje. Eksplozije zajamčene. Još jedna emisija sa istočne obale je Jersey Combat, koja u naslovu sadrži danas jako modernu lokaciju New Jerseya. To nije emisija o nekom borbenom sportu, već o vlasniku velikog skladišta vojne opreme u Jerseyu.

Te četiri emisije novi su dio programa koji donosi i emisiju "Wicked Tuna", o avanturama tunolovaca iz Gloucestera u Massachusettsu, te "Are You Tougher Than a Boy Scout?", u kojoj se sudionici natječu u znaju i vještinama protiv najboljih izviđača Amerike, a zadaci su izvučeni ravno iz stogodišnjeg službenog vodiča američkih skauta. National Geographic definitivno nije više samo za dokumentarce o životinjama i prirodi, a koliko je to pozitivno, provjerite uskoro.

Pročitajte više