Najveći hitovi: Levitacije, ukazanja, magične plombe, odsjaji na prozoru i ostala "čuda"

Foto: WIkipedia/willardfuller.com

DOMAĆE medije tijekom današnjeg dana pune vijesti o "čudu" iz Međugorja gdje je, tvrde očevici, počeo svijetliti kip Djevice Marije što je mnoge nagnalo da posjete kuću i sami se uvjere u ovaj fenomen.


I dok skeptici odmahuju rukom na još jedno u nizu "čuda" iz Međugorja, kod mnogih vjernika nema sumnje kako je riječ o legitimnom čudu.

Podsjetimo, već više od 20 godina šestero svjedoka iz Međugorja tvrdi kako mi se Djevica Marija ukazuje gotovo svakodnevno, a prvo ukazanje dogodilo se 1981. kada su djeca na Crnici ugledala ženu koja im je poslala poruku mira.

Nakon toga, pojavio se i kip koji plače, ali i brojni vjernici koji tvrde da su nakon Gospina ukazanja izliječeni. Nadalje, Marija Pavlović svakog 25. u mjesecu objavljuje nove poruke, a prošle godine turisti su snimili i "križ" koji se pojavio na nebu. Naravno, riječ je o oblacima, ali mnogi su u tome prepoznali "znak".

Međutim, čuda u Međugorju dio su veće priče, a postoji cijeli niz sličnih događaja koje su vjernici protumačili kao "čuda". Ovo su samo neka od njih, a Listverse sastavio je listu najbizarnijih.

10. Josip Kupertinski

Josip Kupertinski talijanski je franjevački je fratar, svetac i mistik koji je, stoji u zapisima, znao "spontano levitirati", a sve, navodno, dogodilo u kolovozu 1630. tijekom procesije u čast drugog sveca, Franje Asiškog. Josip je navodno levitirao iznad gomile i na kraju se spustio na zemlju. Crkva je ovog "letača" proglasila zaštitnikom pilota i astronauta, ali i ljudi s mentalnim hendikepom i loših učenika.



4. Misa, kruh i vino

Na jednoj misi koja se održala 595., jedna je žena pripremala kruh za euharistijsko slavlje i započela se smijati ideji kako su kruh i voda zapravo krv i tijelo Isusa Krista. Papa Gregor odbio ju je pričestiti, a ubrzo nakon toga kruh i vino koje je žena pripremila pretvorili su se u pravu krv i meso. Ove se relikvije i danas nalaze u Andechsu u Njemačkoj.



1. Sv. Clelia Barbieri

Sveta Clelia Barbieri očito je odlučila ne ukazati se vjernicima već ih glasom podsjetiti da ih još uvijek prati. Naime, nakon što je od tuberkuloze preminula sa samo 23 godine, svojim je župljanima rekla da ih nikada neće napustiti. Njezin glas prvi su puta čuli godinu dana nakon njezine smrti i to za vrijeme pjevanja crkvenog zbroja. Svjedoci tvrde da je zapjevala sa zborom, a njezin glas mnogi i danas čuju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.