Nakon tri mjeseca pronađen "izvanzemaljac" koji je izazvao buru na internetu

Screenshot: YouTube

PRIJE nekoliko mjeseci internetom se proširila snimka "čudnog stvorenja" snimljenog na Borneu.

Uočila je ga skupina radnika na plantaži u blizini sela Sibu, a budući da nisu bili sigurni kakva je životinja u pitanju, otjerali su je štapovima natrag u šumu. Video koji je objavljen na YouTubeu prikazuje ju kako bježi od svojih napadača i dosad je prikupio više od šest milijuna pogleda.

Unatoč tomu što su se društvenim medijima širile priče da je na snimci izvanzemaljsko stvorenje, otkriveno je da je u pitanju zapravo posebna vrsta medvjeda koji se naziva Sunčev medvjed, a snimljeni primjerak boluje od rijetke bolesti. Ta je vrsta na Borneu zaštićena pa je bilo potrebno nešto napraviti, spasiti je, pružiti joj medicinsku pomoć, kazao je za Borneo Post Nickson Robi, član organizacije za zaštitu životinja.

"Medvjedica je sad na dobrom i sigurnom mjestu. Jela je i pila vodu koju smo joj dali. Ali još uvijek nema dlaku i bolesna je, tako da moramo otkriti koja je bolest u pitanju", dodao je Robi.

Od siječnja njegov je tim pretraživao područje, ali tek su je ove srijede napokon pronašli. Poručili su da je uplašena i agresivna, što nije čudno s obzirom na to što je sve prošla, ali sad dobiva potrebnu pomoć: "Upravo smo je doveli u centar. Veterinar će je pregledati kako bismo otkrili kako ju treba liječiti. Nadamo se da će se brzo oporaviti, da bismo je mogli vratiti u divljinu".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.