Naručili mobitele, a dobili dasku i tetrapak mlijeka

Foto: Facebook

POLICIJA sumnjiči 25-godišnjaka i 57-godišnjakinju iz Gline da su prodajom nepostojeće robe preko oglasa prevarili više od 112 ljudi s područja Hrvatske i zaradili gotovo 55.000 kuna.  Portal Šibenik.in piše da, iako u ovom slučaju nijedna žrtava nije s tog područja, tijekom 2014. godine četiri su osobe s područja Šibenika prevarene kupnjom preko oglasnika.

Jedan muškarac je naručio i platio novi mobitel, a dobio je neki prastari, drugi je kupac umjesto naručenog mobitela dobio dasku, a treći tetrapak mlijeka. S obzirom na to da je šteta bila manja od 2000 kuna, policija nije podizala kaznene prijave nego su žrtve uputili na podizanje privatnih tužbi protiv prevaranata.

"Budući da se na pojedinim internetskim stranicama objavljuju razni oglasi čiji je cilj prijevara kupaca, upozoravamo građane da budu oprezniji i ne nasjedaju na povoljne i primamljive oglase, posebno ukoliko kupuju skuplje stvari od osobe koja ne živi u njihovoj blizini i ne ostavlja mogućnost osobnog preuzimanja i pregleda kupljene robe. Nesrazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na onu tržišnu, kupcima bi svakako trebala biti jasno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari", upozoravaju građane iz policije. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.