Navijačke budnice za Euro: Pejaković plagira, a Thompson se ponovno vraća u 17. stoljeće



EURO 2012. izazvao je euforiju naroda, i, kao što je i bilo za očekivati, iznjedrio nove hitove među navijačima. U pisanje novih navijačkih himni i uz nadu da će ući među klasike, svoja pera su ove godine uposlili i Colonia, Zlatko Pejaković te nezaobilazni Zaprešić Boysi.

Colonia - "Ale, ale" - Prekaljeni danceri otprije su poznati po nabrijavajućim ritmovima. "Svijet voli pobjednike" pjesma je koja je obilježila mnoge hrvatske sportske uspjehe, a sada pokušavaju zavladati s pjesmom "Ale, ale" koju su nedavno izdali.


Zlatko Pejaković - "Neka slavlje krene" - Zlatko Pejaković besramno je plagirao "The Final Countdown" grupe "Europe". "Na putu do zvijezda, ti slijedi svoj san, odustati nemoj, jer doći će dan. Sve bliže je pobjeda sada, u boj, u boj. Neka slavlje krene", pjeva Zlatko svojim prepoznatljivim glasom još prepoznatljiviju melodiju.


Zaprešić Boys - "U porazu i pobjedi" - "Zaprešić Boysi" isprofilirali su se u najveće znalce navijačkih pjesama. Kad god postoji prigoda, dečki snime neku navijačku himnu, sami ili u suradnji, najčešće s Neredom ili Connectom. "Ja te volim, dobro znam, kad ti pjevam, osjećam, da smo kao jedno mi u porazu i pobjedi", pjevaju dečki u refrenu. Uz stihove obavezna je i oda hrvatskim prirodnim ljepotama.


Thompson - "Uvijek vjerni tebi" - Ipak, nitko ne ljubi domovinu koliko je ljubi Marko Perković Thompson. Pjesma "Uvijek vjerni tebi" službena je himna hrvatskih navijača. "Kada čuješ himnu, bori se za Vukovar", ali i "Kaži, Bože moj, ovo je narod tvoj. Uvijek vjerni tebi, naša zvijezdo jutarnja, naša željo vatrena. Uvijek vjerni tebi, naša suzo ponosna", pjeva Thompson uz želju da se tresu brda i zemlja sva. Naravno, sve nije moglo proći bez povratka u prošlost pa se M.P. prisjetio i Zrinskih i Frankopana.


Žera & Studeni - "Srce hrvatsko" - Dražen Žerić i Igor M. Ivanović napravili su pjesmu "Srce hrvatsko" povodom Eura. Pjesmuljak s tekstom čijeg se scenarija ne bi posramio nijedan 15-godišnjak (Moja draga hoće da sa njom doma sjedim vikendom, moja draga hoće da sa njom stalno doma sjedim vikendom. A ja idem s dečkima na pivo pa na koncert dobar, u živo. Al' od svega najjača je stvar nogometni orkestar), sigurno će naći svoje mjesto na svakom tulumu koji se organizira povodom gledanja utakmica.


Luka Bulić - "Ciao Italia" - Bulić je snimio još jednu od svojih prigodnih, situacijskih pjesmica. Danas je pustio u javnost pjesmicu "Ciao Italia". "Ciao, Italia.. Hvala što ste došli, al' nas ni ovog puta niste prošli... Vrišti Drago, meni je drago.. Ja bih lag'o kad bi rek'o da mi nije drago...", složio je Bulić stihove.

Pročitajte više