Nevjerojatna kolekcija: Skupio više od 10.000 limenki Coca Cole

Foto: DavideAndreani.com

DAVIDE ANDREANI strastveni je sakupljač Coca Cola limenki svih vrsta, a ima i jedan arhivski primjerak iz bivše Jugoslavije, piše Inquisitr.

Tijekom 24 godine ovaj je Talijan skupio preko 10.000 limenki Coca Cole iz svih krajeva svijeta te različite starosti. Ovaj je hobi započeo u djetinjstvu.

Njegov bi mu otac, kada bi se vraćao s poslovnih putovanja, donio razne limenke od 150 mililitara, koje su na sebi imale posebne dizajne, a kupio ih je u raznim gradovima.

Kada su ga upitali ima li u svojoj kolekciji nekih posebno vrijednih limenki, Davide je spomenuo "zlatne limenke" koje su se dijelile prilikom proslave otvorenja novih poslovnica i godišnjica osnutka.

Jedna od njih posebno je zanimljiva jer datira iz 1984. godine, a na njoj je grb Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu. Ona je, kaže, proizvedena u Austriji.

"Najvrjednije limenke mogu doseći cijenu od 400 do 500 dolara", rekao je Andreani.

On svoju kolekciju još ipak nije upotpunio, a putem svoje internetske stranice traži one koje mu nedostaju. Njegov problem je i prostor, kojeg za ovako impozantnu kolekciju treba mnogo, stoga trenutno može na uredno složene police postaviti samo polovicu svoje ukupne kolekcije.






 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.