Novi hipsterski trend: Skloništa prepuna odbačenih kokoši

Foto: Shutterstock

HIPSTERI su već stara vijest; prepun ih je internet, a ostali se dijele na one koji ih podnose i one koji ih ne  mogu smisliti.

U ovu drugu skupinu spadaju djelatnici skloništa za napuštene životinje u New Yorku. Naime, novi je trend povratak poljoprivredi i ruralnom načinu života, ali kako New York nije pogodno mjesto za takav seoski pristup svakodnevici, "alternativci" su se morali prilagoditi, piše New York Post.

Stoga su oni sretniji, koji imaju dvorišta, kupili kokoši i odlučili sami pokrenuti svoju malu farmu.

No, to naravno ne ide tako lako jer briga o kokošima zahtjeva mnogo truda i vremena, ali glavni je problem kad kokoši više ne mogu nesti jaja pa ih se mladi "farmeri" moraju riješiti.

Najveći internetski oglasnik u SAD-u, Craigslist, prepun je oglasa putem kojih ljudi poklanjaju kokoši, a veterinari i skloništa više ne znaju gdje bi s tolikim pticama.

Mary Britton Clouse vodi sklonište "Chicken Run Rescue" u Minneapolisu te tvrdi kako je 2001. svega 50 kokoši došlo u njeno sklonište, dok je prošle godine ta brojka iznosila nevjerojatnih 500.

"To su ovi glupi entuzijasti za hranom koju navodno proizvode sami. Muka nam je od njih", dodala je.

Hipsterski poljoprivrednici navodno životinje drže u nehumanim uvjetima, u skučenim prostorima, bez nadzora veterinara i dovoljno hrane, a kada se životinje razbole, zanesenost njihovih vlasnika opada pa ih se odmah pokušavaju riješiti.

No, zbog nekoliko loših primjera ne treba etiketirati cijeli pokret, tvrdi njegov začetnik i osnivač stranice Backyardchickens.com, Rob Ludlow, te kaže kako je od 2007. godine do danas broj članova na njegovoj internetskoj stranici porastao s 50 na ukupnih 200.000.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.