Od 15. srpnja u Rijeci vas očekuje "Ljeto na gradini"

Foto: Press

TRADICIONALNA manifestacija "Ljeto na Gradini" i ove se godine održava na jedinstvenom prostoru Trsatske gradine u Rijeci.

Novitet u programskom sadržaju ove će godine činiti konceptualni program koji Trsatsku gradinu promatra kroz platformu ambijentalnog prostora s jedinstvenim arhitektonskim sadržajem. Upravo jedinstvenost prostora odredila je smjer prilikom razrade konceptualnog programa koji će biti uprizoren na više jedinstvenih prostora Gradine i na taj će se način očitovati povezanost inovativnog i originalnog sadržaja s ovim jedinstvenim prostorom.

Otvaranje “Ljeta na gradini” bit će održano 15. srpnja, a program će trajati do sredine rujna. U tom će periodu posjetitelji moći uživati u sedam konceptualnih manifestacija, četiri kazališne predstave, osam koncertnih nastupa te pet različitih tematskih manifestacija.

KONCEPTUALNI PROJEKTI:


"1000 svijeća na Gradini" – 15.07.


Ambijentalno – scenska manifestacija koja posjetiteljima pruža jedinstven ugođaj plamenom obasjanih zidina te zanimljiv tematski program.

"Titanic" – 26.07.

Tematsko - scenska manifestacija bazirana na uprizorenju posljednje večeri na slavnom brodu Titanic odnosno poveznici grada Rijeke i Titanica preko oceanskog parobroda Carpathia koji je prvi pristigao u pomoć Titanicu.

"Taste & Music" – koncertni nastup Klape Cambi
 

Manifestacija temeljena na pripremi i originalnom posluživanju hrane u različitim oblicima i formama i to na različitim ambijentalnim prostorima Trsatske gradine te koncertnim nastupom Klape Cambi.



"City 45 20" – 23.08.


Modno - scensko događanje koje pruža inovativan odmak te Gradinu pretvara u prostor za prezentaciju, edukaciju te platformu za komunikaciju različitih segmenata modnog svijeta.

"Light Transformation Gradina" – 30.08.

Ambijentalno - tematska manifestacija bazirana na transformaciji svijetla na prostoru Gradine, odnosno na svjetlosnom oplemenjivanju prepoznatljivih segmenata Trsatske gradine kroz različite oblike i forme svijetla.
 
"Gradina Dance Art" – 06.09.


Manifestacija koja je inspirirana plesom i pokretom te predstavljena javnosti uz pomoć različitih koreografskih i scenografskih rješenjima odnosno pretvaranjem cijele Gradine u playground kreativnog izražavanja pokretom.

"Ri Rock na Gradini" - 12.09.

Predstavljanje alternativno - kulturne glazbene scene gdje će se tijekom programa na više različitih lokacija i u različitim formama odvijati koncerti, promocije albuma i bendova, izložbe te presjek rada riječke rock scene.

Od kazališnih programa na repertoaru su  kazališna predstava Zagrebačkog glumačkog ateljea – "Ja koja imam nevinije ruke" u izvedbi  Vesne Tominac Matačić i to17.07., predstava Ri Teatra – "Hetero parada" 24.07.,  28.07. na red dolazi predstava glumačke družine Histrion – "Partija remija" i to u interpretaciji histrionskih doajena Žarka Potočnjaka i Branke Cvitković te Zijah Sokolović s kabareom “Međuigre 0-24,10.08. Već tradicionalno “Ljeto na Gradini” zatvara Neno Belan i "Fiumens Mediteran Orchestra".


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.