Od Lil Buba do Grumpyja: Zašto je cijeli svijet poludio za ovim mačkama?

Screenshot: YouTube

VIĐATE ih u vijestima, na portalima, u novinama, na društvenim mrežama, majicama, zaslonima računala, profilnim slikama, reklamama, video igrama i filmovima. Imaju profile sa stotinama tisuća obožavatelja, a na YouTubeu skupljaju milijarde klikova. No, u čemu je tajna? Zašto smo toliko ludi za mačkama?

VICE se ovog puta dohvatio teme koja vrlo vjerojatno zbunjuje velik broj čitatelja. Naime, mnogi se pitaju što je toliko fascinantno u mačkama koje već godinama suvereno vladaju internetom, a iz godine u godinu postaju sve popularnije.

Nyan Cat, Grumpy Cat, Colonel Meow, Keybord Cat i Lil Bub (oko kojeg se novi VICE-ov dokumentarac vrti) spadaju među najpopularnije memeove na internetu, a njihovi vlasnici (ili tvorci) na njima odlično zarađuju, neovisno o tome radilo se o proizvodima s likom pojedine mačke ili filmovima koji se o njima snimaju.


Dokumentarac "Lil Bub & Friendz" ove će godine doživjeti premijeru na Tribeca Film Festivalu, ali već ga sad možete pogledati na YouTubeu.

"Film se bavi rastućom opsesijom mačkama na internetu kroz iskustvo Lil Buba, ali dotaknut ćemo i druge mačje fenomene koji ovaj mačji požar hrane iz dana u dan", rekla je Juliette Eisner iz VICE-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.