Osim Mede i Monti na sudu: Tornjak iz Sarajeva čeka javnu ispriku za duševne boli

Foto: Facebook

LAJAVI Medo iz Istre nije jedini pas u regiji koji se našao na sudu.

Društvo mu pravi tornjak Monti iz Sarajeva koji čeka presudu u kojoj će se odrediti hoće li dobiti javnu ispriku zbog klevete i nanošenja duševne boli.

B92 piše da se Ekrem Milić, Montijev vlasnik, i Kantonalna inspekcija sude još od 2013. godine, kada je inspektorica Saida Čapljić Miliću dala kaznu u iznosu od 300 konvertibilnih maraka, tvrdeći da Monti tada nije bio cijepljen i čipiran. Kako bi dokazao da to nije istina Milić je sudu podastro svu potrebnu dokumentaciju, ali nije na tome stao.

Sada, kad je sud u Sarajevu nakon dvije godine napokon donio odluku da Milić ne mora platiti kaznu, on je zatražio i da se inspektorica javno ispriča Montiju zbog klevete te da se to uvede u zapisnik. "U vezi s prijedlogom inspektorice Kantonalne inspekcije Sarajevo, smatram da nema zakonskih osnova za izricanje novčane kazne, te tražim da se inspektorica ispriča tornjaku Montiju zbog klevete i nanošenja duševne boli i psu i njegovom vlasniku", stoji u zapisniku.

"Ta inspektorica prilikom posjeta na našu kućnu adresu, iako je u stanu tada boravila moja kći, nije zatražila rodovnicu i putovnicu tornjaka Montija, u kojem su evidentirana sva cijepljenja, čak i tablete protiv parazita ili zapisnici s izložbi na kojima je Monti sudjelovao!", rekao je Milić i dodao: "Moj Monti i dalje čeka uživo ispriku i, usprkos tome što ga na kraju i neće dobiti, ovaj zapisnik je velika pobjeda i kao upozorenje svima koji se budu ponašali kao dotična. Da sam bilo što napravio protiv zakona ne bih se bunio ni najmanje, ali ovako ne dam da lažu o mom Montiju".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.