Osječki Zoološki vrt novim životinjama i nastambama privlači posjetitelje

Foto: Zoo Osijek

DOLASKOM sunca i lijepog vremena u osječkom Zoološkom vrtu počeli su radovi. U punom su jeku aktivnosti koje će poboljšati uvjete života brojnim njegovim stanovnicima.

"Primjerice, za prstenastorepe lemure, koji su nam nedavno stigli, radimo nastambu na otoku Madagaskar koja će se nalaziti na Velikom jezeru. Do jeseni bi ta nastamba trebala biti gotovo, a to će ujedno biti i novi dio vrta za posjetu. Oni se sada nalaze kod ara, u zimovniku, tako da ih naši posjetitelji već mogu vidjeti. Osim toga, radimo zimovnik za pelikane koji bi također do zime trebao biti gotov", rekla je Tatjana Elez iz odnosa s javnošću osječkog Zoološkog vrta.

U novi, veći i kvalitetniji prostor trebali bi do kraja svibnja ući i vukovi.

"Oni se trenutačno nalaze u nastambi veličine 500 kvadrata, a prelaze u novi, prekrasan šumoviti dio koji će se prostirati na 6.000 četvornih metara. To je jedna velika promjena za njih, a vjerujemo da će to značiti i poboljšanje uvjeta života", rekao je Elez.

Novi stanovnici osječkog ZOO-a uskoro bi trebali postati plamenci.

"Naručili smo 10-ak crvenih plamenaca iz Češke. Vjerujemo da će privući veliki broj posjetitelja. Nekada davno smo ih imali, ali čini mi se da su to bili bijeli. Već im se zida jedna krasna nastamba, u blizini čimpanza, preko puta afričkih divljih pasa. Osim toga, imamo i novost za gibone. Njih ćemo izmjestiti na novu lokaciju - to će biti nastamba otvorenog tipa s vodenim jarkom i zimovnikom", izjavila je Elez.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.