Otkriveno što je Kendall Jenner napravila da nadmaši Kim Kardashian (a to možete i vi)

Foto: Instagram

NAKON što je fotografija Kendall Jenner postala najlajkanija fotografija na Instagramu i nadmašila onu s vjenčanja njene sestre, znanstvenici su ponudili objašnjenje tog fenomena. Za one kojima je možda sve to promaklo, slijedi kratki podsjetnik.

Fotografija s vjenčanja Kim Kardashian i Kanyea Westa nosila je titulu najlajkanije fotografije u povijesti. Lajkalo ju je čak 2,4 milijuna korisnika Instagrama. Ovog vikenda najmlađa članica klana Kardashian-Jenner postala je vlasnica najlajkanije fotke, koja je u pet tjedana prikupila 2,6 milijuna lajkova.

Iako Kim ima 37,5 milijuna sljedbenika, a Kendal "samo" 29,8 milijuna, uspjela je srušiti sestrin rekord. Business Insider tvrdi da se ne treba fokusirati samo na broj fanova te da tipično ponašanje prosječnog korisnika Instagrama potpuno objašnjava zašto je Kendall nadmašila Kim.

Fotografija naglašava Kendallino lice

Studija koju je provelo sveučilište Georgia Tech prošle godine pokazalo je da ljude privlače fotografije koje prikazuju lice, piše Mashable.

To je u ljudskoj prirodi, a fotografije na Instagramu na kojima se vidi lice imaju 38 posto više šanse da skupe lajkove i 32 posto više šanse da skupe komentare. Iako se na Kiminoj fotografiji vide lica, ona zauzimaju znatno manje prostora na fotografiji.

Kendall objavljuje fotografije mnogo rjeđe od Kim

Prva asocijacija na Kim Kardashian s vremenom su postali selfieji. Svoje fanove redovito obavještava o svakom svom koraku, a u 48 sati u prosjeku objavi deset novih fotografija. Kendall pak za objavu deset fotografija treba tjedan dana. Ista studija Georgia Techa pokazala je da učestalost objavljivanja fotki utječe na broj lajkova.

"Što više fotki objavljujete, to će biti manji odjek na njih. Prečesto objavljivanje smanjuje lajkove dvostruko brže nego komentare", rekao je voditelj istraživanja Saeideh Bakhshi za New York Daily News.

To vjerojatno objašnjava zašto je fotografija s vjenčanja bila toliko popularna. Iako je Kim jako otvorena oko svega u svom životu, o svom vjenčanju bila je dosta tajanstvena. Zbog toga su se svi oduševili kad je konačno objavila fotografiju sebe i svog supruga. Ponavljanje fotografija koje su već objavljene negdje, neće prikupiti velik broj lajkova.

Zanimljivo je da obje fotografije imaju neke sličnosti.

Obje sestre nose bijele čipkaste haljine

Posve očekivano, najviše lajkova na društvenim mrežama prikupljaju fotografije s vjenčanicama i sličnim bijelim haljinama. Kendall ne nosi vjenčanicu, ali na prvi pogled možda vam se učinilo da nosi.

Potpis fotografija sadrži emojije, a ne riječi

Kim je izabrala emoji prstena, a Kendall malo crno srce. Srca su među najpopularnijim emojijima na Instagramu, dok riječi smanjuju broj lajkova. Ako vidite prijatelja koji piše hrpu hashtagova nadajući se lajkovima, recite mu da je na krivom tragu.

Nijedna fotka nije filtrirana

Obje sestre svoje su fotografije objavile bez upotrebe filtera. Kim je već objasnila da ne voli filtere, dok ih njena sestra voli. Zbog upotrebe filtera neke njene fotke nisu dobile značajniji broj lajkova.

Ako želite velik broj lajkova, nemojte koristiti hashtagove, šarenu odjeću i previše filtera. I naravno, pomoći će vam ako imate milijune sljedbenika, poput sestara Kardashian-Jenner.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.