Ova bakica je službeno najstarija osoba na svijetu

Screenshot: YouTube

ŽENA koja se rodila 31. kolovoza 1887. godine u meksičkom gradu Zopopanu, jučer je proslavila svoj 127. rođendan. Iako je prije 40 godina izgubila svoj rodni list, meksičke vlasti će joj pokušati izdati novi dokument.

Punim imenom Leandra Becerra Lumbreras, ova bakica kaže kako je tajna njene dugovječnosti "dugotrajno spavanje, to što se nikad nije udala i borbenost".

"Uvijek je bila borbena i aktivna žena. Do prije dvije godine, još je uvijek šivala i tkala", kazala je njena unuka Miriam Alvear, prenosi Gawker.

Lumbreras se također borila u Meksičkoj Revoluciji te je bila na čelu ženske organizacije "Adelitas", unutar kojih su žene slijedile svoje muževe u rat. Nažalost, nisu svi članovi njene obitelji pratili njen dug životni vijek. Tako je dosad sahranila petero svoje djece te nekolicinu unučadi, kojih je imala ukupno 20. Također ima 73 praunučadi i 55 prapraunučadi.

Lumbreras koja je još vrlo lucidna, svoju obitelj i potomke redovno zabavlja pričama o revoluciji.

"Često zna prespavati cijela tri dana u komadu, a onda kad se probudi, dobro se najede, a nakon toga puno priča i pjeva", kazala je njena druga unuka Celia Hernandez za Daily Mail.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.