Ovako se tjera nadležne da poprave rupe na cestama

Foto: Facebook

TAJANSTVENI osvetnik koji se predstavlja kao Wanksy smislio je zanimljiv, a očito i uspješan način kako natjerati lokalne vlasti da poprave rupe na cestama. Naime, anonimni ulični umjetnik oko rupa na cesti crta penise svih veličina i oblika, koje potom nadležni žele što prije sakriti.

Wanksy je za Independent ispričao kako to radi s manjim prekidima već nekoliko godina, ali da je situacija u Ramsbottomu u Greater Manchesteru postala strašna.

Na jednoj od fotografija koje je objavio na svojoj Facebook stranici, ovaj aktivist pojašnjava da nitko nije "mrdnuo prstom" oko prikazane rupe punih osam mjeseci, a nakon što je oko nje nacrtao penis, nadležni su se pojavili i u roku 48 sati sanirali oštećenje na cesti.

Ipak nakon početnog uspjeha, Wanksy se boji da je pretjerao s crtanjem, pa mu se vlasti sada osvećuju.

"Ne poprave svaku rupu koju iscrtam, štoviše mislim da lokalno vijeće namjerno ne želi popravljati rupe oko kojih crtam", požalio se umjetnik i aktivist.

I čini se da je u pravu, jer su članovi vijeća za Manchester Evening News rekli da su njegovi crteži opsceni, a svaki peni koji moraju potrošiti za uklanjanje njegovih crteža je peni manje za popravljanje rupa na cesti. Time su okrenuli pilu i optužili njega za silne rupe na cestama.

Unatoč tome, potpora Wanksyju raste, a među komentarima na Facebooku može se pročitati: "Dajmo vijeću do znanja da nećemo podnositi smiješno stanje u kojem se naše ceste nalaze" i "Bravo, frajeru. Ti si moj heroj". 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.