Ovo je vaš izbor za 2014.

Screenshot: Youtube, Foto: Press

ŠTO SE tiče zanimljivosti, tračeva, tehnologije, filmova, glazbe i raznih podviga kojima su nas zabavljali bogati i slavni, 2014. je bila plodna godina.

U Index Blacku najčešće smo se smijali uz gluposti koji je u stanju proizvesti ljudski um, ali i plakali uz neke dirljive trenutke. Ponovo nismo ostali imuni na dobrotu susjeda, malog čovjeka, ljudi koji su nam najbliži, ali to ne znači da nismo imali potrebu zaivriti u navodni prljavi veš onih koji svoje živote izlažu javnosti. Naravno, kad kažemo "u Index Blacku" mislimo na vas koji ste upravo takve vijesti birali kao najzanimljivije te im poklonili najviše klikova.

Godišnji pregled ujedno je i najbolji način da provjerite kako je (barem u medijima) izgledala prošla godina i prisjetite se što vas je najviše zanimalo. Ubrzo će vam biti jasno da ste i najveće hitove gotovo istog trenutka i zaboravili, za što možete kriviti brzinu današnjeg života ili biti zahvalni jer ćete upravo zahvaljujući toj zaboravljivosti neke stvari na ovom popisu prvi put vidjeti.

Dakle, u prvih 10 to izgleda ovako: Najviše vas je oduševilo pismo koje je blogerica Sanja Todorović napisala svojoj djeci. Odmah potom još jednom vas je dirnula jedna vijest vezana uz majke, žene koje nam, čak je i iz ovog popisa jasno, najviše znače u životu. Na trećem mjestu najčitanijih u 2014. godini našlo se malo/veliko dobro djelo Novosađanina od prije nekoliko dana, a iz njega jedan od rijetkih tekstova kojih ćete sigurno sjećati još godinama - onaj o tajicama, đavolovom predmetu.

Na sredini popisa našao se Niko Kovač i njegov dvojnik, na šestom mjestu velika hakerska krađa golišavih fotki američkih celebova, a nakon toga prava hrvatska aktivistička priča: borba između Matana i vlasnika Stojedinice. Tek nešto malo manje od toga zainteresirao vas je drukčiji pogled na svijet, na u top 10 uspjela se ugurati i pošast zbog koje je mnogima drago da je 2014. završila, ledeni izazov. Točnije, na devet mjestu ove ljestvice našao se jedan koji je i zaslužio medijski prostor - onaj Patrick Stewarta. Na desetom mjestu našla se smrt mlade glumice Maje Petrin koja je šokirala domaću javnost.

Osim toga šokirali ste se i da Hello Kitty nije mačka, gledali fotke gole Kim Kardashian, divili se preletu mosta u Tisnom i smijali se crtićima o zloglasnom sucu Nishimuri. Ove godine hit je bio i HŽ-ov slogan na Twitteru, Facebook buna Drito Konja, muška polutanga na Hvaru (nažalost), što se događalo na Ultri, ali i kako to izgleda kad Amerikanci probaju hranu s Balkana.

50 najčitanijih vijesti u rubrici Black u protekloj godini možete pronaći ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.