Ovo se dogodi kad Novozelanđani zaplešu prije utakmice ragbija

Screenshot: YouTube

TRADICIONALNI ples "haka" koji Novozelanđani izvode prije sportskih utakmica, iz poštovanja prema Maurima, urođenicima te države, svojevrsna je atrakcija i "sredstvo zastrašivanja" protivničkih momčadi prije sportskih okršaja.

No, na utakmici ragbija koja se održala u subotu, u Aucklandu, "haka" je zamalo postala razlogom fizičkog obračuna između novozelandskog juniorskog tima Kiwis i australskih juniora- Kangaroosa.

Kiwisi su započeli svoj ples, a mladim Australcima nije trebalo dugo da odgovore, iako za to nije bilo nikakve potrebe.

Kangaroosi su se tako međusobno zagrlili, nakon čega su se jako približili Novozelanđanima koji su izvodili ples, tako da su lica  "protivnika" bila udaljena samo nekoliko centimetara, zbog čega je skoro došlo do fizičkog obračuna.

"Haka može biti mnogo toga, ali borba slijedi tek nakon plesa, u nadolazećoj utakmici. Haka nije povod za tučnjavu", kazao je predsjednik novozelandske ragbi lige, Howie Tamati.

Kritike su "pale na račun" australskog tima, koji prema mišljenju većine, nije trebao izazivati. Pobjedu su na kraju odnijeli Novozelanđani, s rezultatom 15:14, prenosi Daily Mail.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.