Panika na društvenim mrežama: Pazite, liječnici možda objavljuju vaše fotografije

Screenshot: YouTube

BOLNIČKA iskustva neugodna su sama po sebi, a neki liječnici upravo su dodali novi element toj neugodi. "Imamo povjerenja kako će ono što se dogodilo u privatnosti bolnice i ostati tamo, ali sada moramo brinuti o tome hoćemo li postati novi doktorov Twitter ili Facebook trofej", piše Business Insider.

Upravo je to postala Elena Chernyakova kada je primljena u američku Northwestern Memorial bolnicu zbog prekomjernog konzumiranja alkohola. Nakon izlaska iz bolnice, Chernyakova je podigla tužbu protiv doktora Puppala, inače njezinog poznanika, optuživši ga kako ju je fotografirao u bolničkom krevetu te stavio fotografije na svoj Facebook i Instagram profil uz pogrdne komentare.

Slični incidenti nisu novost u zdravstvenom sustavu. Prema nedavnom istraživanju objavljenom u magazinu Američkog Medicinskog Udruženja, čak 30% državnih medicinskih odbora priznalo je kako su dobili pritužbe rad liječnika koje su se odnosile upravo na kršenje prava privatnosti pacijenata javnim objavljivanjem podataka ili fotografija.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.