Pas koji je tri mjeseca bio zatočen na balkonu u okolici Rijeke sad je napokon spašen

Foto: Facebook

NAKON što je zimske mjesece proveo na balkonu u naselju Studena kraj Rijeke, pas kojeg je vlasnica tamo zaključala napokon je spašen.

Udruga prijatelja životinja Vis Vitalis za slučaj je saznala prije nekoliko dana i odmah su o njemu obavijestili na svojem profilu na Facebooku. Prema njihovim riječima pas je na balkonu bio zatočen o prosinca 2014. godine, a uspio je preživjeti samo zato što su mu susjedi bacali hranu.

Iako je obaviještena policija i veterinarska inspekcija, nitko nije reagirao sve dok oni nisu krenuli u organizaciju spašavanja, da bi pas sada napokon, nakon tri mjeseca, bio maknut s balkona. U prvoj objavi na Facebooku, između ostalog je stajalo: "I, recimo, da nam je svejedno što je pas zatočen na par kvadrata balkona MJESECIMA, što mu susjeda baca hranu na balkon, što ne znamo kako i što pije, što se gotovo ne miče, jer je cijeli balkon fekalijama ukrašen, što je to nehigijenski, nehumano, zločin, prekršaj, kažnjivo djelo, ogavno, što po njemu kiša pada i nije zaštićen od vremenskih nepogoda, što je napušten, jer se vlasnica odselila, recimo da je sve to nebitno i da mi pretjerujemo, ali POSTOJI ZAKON, iako ga se u ovoj Općini ne pridržavaju. I po njihovoj Odluci o uvjetima i načinu držanja (smiješno mi je da imaju ovakvu Odluku, kada im ne treba i ne služi...) kućnih ljubimaca...i načinu postupanja s NAPUŠTENIM i izgubljenim životinjama...".



Ipak, pas je napokon spašen, a nakon što je maknut s balkona, iz Udruge su napisali:

"RIJEŠEN PROBLEM PSA KOJI JE MJESECIMA BORAVIO NA BALKONU NAPUŠTENE KUĆE U STUDENI. Odnosno, riješeno je ono što smo naumili. Na kraju teksta vidjet ćete da je potrebno još truda...

HVALA SVIMA NA POMOĆI.
Naša organizacija i Vaši mailovi i pozivi doveli su do rješenja!

U ovoj priči je činjenica da je u 12. 2014. Veterinarska inspekcija odmah reagirala na poziv iz Općine Klana i uputila molbu policiji da izvidi pravo stanje i utvrdi ima li kršenja Zakona... u kući na kojoj se nalazi balkon na kojem stanuje voljeni pas, i javi im imena vlasnika kuće i njihove adrese.

Policija se nikada nije očitovala, do danas 27.03.2015., a ljudi su dalje radili svoje poslove misleći da je na terenu (balkonu) sve OK.
I danas je zapelo na policiji. Iz Općine su zvali Veterinarsku inspekciju, higijeničarska je služba naručena, a policija je odbila doći. Ubrzo su se predomislili.
Ni danas policija nije sigurna zovu li se vlasnici ovako ili onako...

Dakle, ovakve se akcije isplate, svi možemo pomoći.

A sada - nakon pritiska i nakon što su uvidjeli da smo ozbiljni - maknuli su psa s balkona. Tko? Kako smo čuli član vrle obitelji. Znamo da psa jako vole, gdje su s njim, to ćemo prepustiti nekome tko ima vremena da sazna, a mi ćemo mu biti podrška.
Ljude treba kazniti jer nije čipiran i cijepljen. Ostalo i da ne spominjemo. Hvala svima".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.