Pedeseta obljetnica serije "Doctor Who": Specijal će se emitirati u 75 zemalja

Foto: Facebook

KULTNA serija "Doctor Who" 23. studenog slavi svoju pedesetu obljetnicu, a tom će se prilikom u čak 75 zemalja prikazati posebna epizoda nazvana "The Day of the Doctor".

BBC je potvrdio kako će se specijal emitirati u 19.50 po britanskom vremenu, a spomenuta epizoda trebala bi se istodobno prikazati u svim zemljama kako bi se izbjeglo curenje detalja oko priče.

Objavljen je i službeni sinopsis specijala za 50. godišnjicu u kojem stoji: "Doktori kreću na svoju najveću avanturu u 50. jubilarnom specijalu. U 2013. godini nešto se strašno budi u londonskoj nacionalnoj galeriji; u 1562. godini ubojiti plan je u toku u elizabetanskoj Engleskoj; a negdje u svemiru drevna bitka dostiže svoj razorni vrhunac. Sve stvarnosti su na kocki kada se Doktorova vlastita opasna prošlost vraća i proganja ga."

Na internetskim stranicama HRT-a stoji kako će na Drugom programu 23. studenog u 14.50 biti prikazan "Doctor Who - specijal", no teško da se radi o "Day of the Doctor" s obzirom da će specijalna epizoda biti emitirana u Engleskoj, kao što je rečeno na početku teksta, u 19.50 navečer.

Specijal je inače prodan u 200 zemalja te se očekuje da će privući više od 100 milijuna gledatelja.

Danas je izašao i najnoviji trailer.

Pročitajte više