Posljednji dan festivala Perforacije

Foto: Press

NIZOM izvedbi u Muzeju suvremene umjetnosti, u Teatru &td te na platou ispred HNK završava ovogodišnji festival Perforacije koji je u četiri hrvatska grada (Dubrovnik, Rijeka, Split, Zagreb) predstavio više od 40 izvedbi domaćih i stranih umjetnika.



Na večerašnjem je programu slovenska skupina Maska koja nastupa s izvedbom "Ajmo svi" u MSU u20 sati, nakon čega na istom mjestu slijedi nastup Studija Artlesss izvedbom "Mrtvi su mrtvi? KroaTisch – EU – Freundschaft". U 21:30 na platou ispred HNK-a održava se hommage preminulom umjetniku Željku Zorici "Utopljeni u supernovu", a odmah potom, u 22 sata u Teatru &td možete pogledati izvedbu D. B. Indoša i Tanje Vrvilo "Tosca 914".

Festival Perforacije iz godine u godinu ugošćuje eminentne domaće i strane umjetnike koji se bave alternativnim oblicima kazališne i plesne umjetnosti. Ove se godine po prvi puta u tri hrvatska grada održala i Noć performansa, brend festivala Perforacije koji je vrlo često pozivan i na svjetske festivale.

Među brojnim umjetnicima koji su nastupili, izdvajamo instalaciju "Tracks" Graemea Millera, izvedbu "Postajući slikom" Heather Cassils te više nastupa cijenjenog hrvatskog umjetnika Brune Isakovića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.