Povijesne ličnosti koje možda uopće nisu postojale

Screenshot: YouTube

O NJIMA su pisane priče, predmet su mnogih legendi, slavimo ih kao heroje i mudrace, ali ove povijesne ličnosti možda uopće nisu postojale. Na zabavnom YouTube kanalu "All Time 10's" obavljena je njihova lista.

Robin Hood poznat je kao junak borbe za siromašne i potlačene, ali povjesničari još uvijek nisu uspjeli dokazati pravi identitet hrabrog odmetnika. Osim njegovog identiteta, spore se i oko toga je li Robin Hood bio plemić ili pučanin.

Lao Tzu, otac taoističkog vjerovanja i Konfucijev kolega, živio je u 6. stoljeću prije Krista. Neki povjesničari smatraju kako je on izmišljena figura i kombinacija nekoliko različitih filozofa.

John Henry je rob slavljen zbog toga što je navodno vlastoručno iskopao tunel u utrci protiv stroja za bušenje i pobijedio ga. Iako je postojao čovjek pod tim imenom, povjesničari nikada nisu dokazali da se spomenuta utrka uistinu dogodila.

William Shakespeare jedan je od najpoznatijih dramatičara i pisaca svih vremena. Neki izvori navode kako je Shakespeare zapravo bio glumac, i pitaju se kako je moguće da čovjek bez obrazovanja napiše onoliko slavnih i kvalitetnih drama.

U videu pogledajte za koga još "All Time 10's" navodi da se sumnja u njihovo postojanje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.