Preko tjedna mafijaški boss, a vikendom volonter koji spašava živote

Screenshot: Carabinieri/ROS/Corriere

ŠEF TALIJANSKE mafijaške skupine poznate pod imenom 'Ndrangheta, Giuseppe Puglisi (na fotografiji desno) posljednjih je dana privukao pozornost mnogih medija.

Naime, ovaj 53-godišnjak je poznat kao vođa mafijaške skupine za koju se pretpostavlja da drži pola europskog tržišta kokainom, a čijih je 39 članova, uključujući i Puglisija, uhićeno prošli tjedan u blizini talijanskih gradova Como i Lecco.

Ipak, u svoje slobodno vrijeme i to najčešće vikendima, okorjeli mafijaš je dosad neumorno pomagao potrebitima kao volonter Crvenog križa u općini Cermenate u talijanskoj Lombardiji, barem tako pišu neki talijanski mediji.

Puglisi je, tvrde, osposobljen za vožnju u kolima hitne pomoći te je s ekipom hitne pomoći sudjelovao u spašavanju mnogih života. Najčešće se tu radilo o prometnim nesrećama ili je s ekipom intervenirao u domovima, prenosi Corriere della Sera.

I dok neki nagađaju da bi priče o dobročinstvu mogle biti samo spin za popravljanje ugleda, nitko od njegovih kolega u Crvenom križu nije rekao nijednu ružnu riječ o njemu, štoviše opisali su ga kao "dobrog čovjeka uvijek spremnog da pomogne" te kao osobu koja nikada nije pokazala znakove zlobe.

Nakon uhićenja članova 'Ndranghete jedan od voditelja Crvenog križa u Cermenateu, Danillo Fasola je kazao: "Što sam trebao napraviti? Zar sam trebao sumnjati u nešto? On se sa svima nama jako dobro slagao. Nikad se ni s kim nije posvađao".

Predsjednik Crvenog križa u Lombardiji ipak je kazao da je Puglisi trenutno suspendiran iz organizacije, no da iz nje još nije izbačen.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.