Prekratke suknje ruskih policajki izazvale pomutnju

Ilustracija: Shutterstock

RUSKI kriminalci odsad će viđati malo manje dugih nogu pri uhićenjima, budući da su vlasti u Rusiji odlučili zabraniti kratke suknje i bilo kakve druge intervencije na uniformama.

Prema pisanju Moscow Timesa, rusko Ministarstvo unutarnjih poslova odlučilo je stati na kraj promjenama na uniformama nakon što su policajci počeli kratiti rukave na košuljama, a policajke skraćivati svoje suknje. Prema novim pravilima policajci se ne smiju niti pojavljivati u zgužvanoj odjeći niti kombinirati uniformu s civilnom odjećom, a naređenja je izdao zamjenik ministra Sergei Gerasimov.

"Kad upoznate ljude, prvo što vidite je njihova odjeća, a za policajca na dužnosti iznimno je bitno da izgleda uredno", kazao je te dodao: "S vremena na vrijeme znalo se događati da se policajci i policajke pojavljuju u neprimjerenoj odjeći. Nadređeni moraju obratiti više pažnje na pojavnost svojih zaposlenika".

A u međuvremenu se Twitterom počela širiti fotografija na kojoj su "policajke u Ekaterinburgu", za koju se tvrdi da prikazuje upravo neprimjerenu dužinu suknji. Ipak, nakon nekog vremena utvrđeno je da je lažna, budući da su žene njoj i u visokim petama. Ipak, to joj nije uspjelo umanjiti popularnost.

S druge strane, Mikhail Paškin, predsjednik sindikata, kazao je da ne vidi razlog zašto bi se itko žalio zbog kraćih suknji: "Možda se cure žele udati", komentirao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.