Preminuo jedan od osnivača The Doorsa

Foto: Gulliver Image/Getty Images

RAY MANZAREK, najpoznatiji kao jedan od osnivača kultnog benda The Doors, preminuo je od raka u dobi od 74 godine u Rosenheimu u Njemačkoj ovog ponedjeljka, objavljeno je na službenoj stranici benda.

Uz klavijaturista su bili njegova supruga Dorothy Manzarek te braća Rick i James. U objavi na stranici stoji: "Manzarek je najpoznatiji po svom radu s The Doorsima koji su se okupili 1965. godine kad se on na plaži Venice susreo s pjesnikom Jimom Morrisonom. The Doors su postali jedan od najkontroverznijih bendova '60-ih, prodavši više od 100 milijuna albuma diljem svijeta. Nakon Morrisonove smrti 1971. godine Manzarek postao je pisac te glazbenik nominiran za Grammyja za svoj rad. 2002. godine krenuo je na turneju s gitaristom The Doorsa i dugogodišnjim suradnikom Robbyjem Kriegerom".

Manzarek, rođen u Chicagu, susreo se s Morrisonom za vrijeme studiranja na UCLA-u. Njih su dvojica osnovali jedan od najpoznatijih bendova u povijesti rocka, a nakon Morrisonove smrti Manzarek je snimio još nekoliko albuma, uključujući onaj u suradnji sa slavnim skladateljem Phillipom Glassom te dva solo uratka.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.