Priča o dječaku iz Irana dirnula i predsjednika Obamu

Foto: Facebook

POPULARNI fotoblog "Humans of New York" nedavno je dobio još jednog slavnog komentatora.

Nakon Hillary Clintonu koju je oduševila priča o gay dječaku, isto je nedavno učinio i američki predsjednik Barack Obama.

Naime, fotografije ovog tjedna dolaze iz mnogih zemalja diljem svijeta, a posljednja stanica fotografa Brandona Stantona je Iran odakle objavljuje crtice iz život prosječnih Iranaca.

Jedna od priča dolazi iz Tabriza.

"Danas je njegov deseti rođendan. Emotivan je mladi čovjek. Obožava rješavati tuđe probleme. Jednom kad je imao pet godina, otišli smo u trgovinu i kupili marelice. Dao sam mu da nosi vrećice do kuće. Cijelim je putem zaostajao za mnom. Nakon nekog vremena zamolio sam ga da mi da jednu marelicu. 'Ne mogu, sve sam ih podijelio', rekao mi je. Već sam tada znao da odgajam humanitarca", stoji u priči.

Između ostalih, priča je oduševila i predsjednika Obamu koji je u komentarima napisao: "Jako inspirativna priča. Inspirirajuće je za roditelje kad vide vlastite vrijednosti koje pokušavaju usaditi u svoju djecu u njihovim postupcima. Nadam se da ovaj mladić nikada neće izgubiti nagon da pomaže drugima. Nastavit ću raditi što je god u mojoj moći da učinim ovaj svijet mjestom na kojem on i svaka druga mlada osoba može ostvariti svoj potpuni potencijal (a ako se ikad sretnom, nadam se da će i za mene imati marelicu) - bo".

I dok neki u komentarima pišu da je Obama ratni zločinac i da mu je mjesto u zatvoru, drugi smatraju da je ovo potez vrijedan hvale te da bi bilo bolje da je na svijetu više predsjednika poput njega.

 

“Today’s his tenth birthday. He’s a very emotional young man. He likes to solve other people’s problems. One time...

Posted by Humans of New York on Thursday, September 3, 2015
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.