Prodigy: Mi smo važan bend, jednako kao Sex Pistolsi i Clash

Foto: Shutterstock

BRITANSKI glazbenik Liam Paris Howlett, jedan od osnivača grupe The Prodigy, ustvrdio je da su ti electro-punkeri jednako utjecajni kao Blur i Oasis te da ih treba spominjati u istom kontekstu kao i The Sex Pistolse i The Clash u povijesti britanske glazbe, prenosi NME.
 
Govoreći o kulturnom značaju Prodigyja i njihove glazbe u intervjuu za The Guardian, Howlett je, ocijenivši da je to možda malo odvažna tvrdnja, rekao da na Prodigy treba gledati kao na važan bend za kulturu.
 
"Jednako važan kao Oasis ili Blur ili neki drugi", pojasnio je.
 
"Britpop nije bio kultura kao takav. Ne znam što tražim... nije da želim više poštovanja, a ne želim ni iskočiti na nekoliko televizijskih programa govoreći: 'Prodigy' je ovo napravio!'. Želim ljudima sad reći da mislim da smo važni. Kada slijedite liniju natrag do Sex Pistolsa i Clasha, mi smo u toj liniji", rekao je Howlett.
 
Pjevač grupe Keith Flint ustvrdio je pak da je dance glazba 2015. žanr u kojem su fanovi prisilno zasićeni sigurnom muzikom. "Sve je tako komercijalizirano da gasi underground scenu", rekao je.
 
Ustvrdio je i da "niti jedna budala od onih koje se nalaze u sklopu nezavisnih izdavačkih kuća, nikada nije iznijela neku uzbudljivu ideju".
 
"Kad smo mi bili u izdavačkoj kući XL, željeli su biti opasni i uzbudljivi zato što smo mi bili takvi - opasni i uzbudljivi! Sada tamo nema nikoga tko bi htio biti opasan. Zbog toga ljudi postaju prisilno zasićeni komercijalnim, generičkim pločama koje su samo sigurne, sigurne, sigurne", istaknuo je Flint.
 
Bend će izdati novi album "The Day Is My Enemy" 30. ožujka. To će biti prvi album Prodigyja nakon "Invaders Must Die" iz 2009. godine.
 
Prethodno je Liam Howlett najavio da će s nasilnim zvukovima novog albuma "pomesti pod trenutnog usjeva plesnih DJ-a".
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.