Prometheus već ruši rekorde: U Velikoj Britaniji prodano 30 tisuća karata u pretprodaji

SVEGA nas nekoliko dana dijeli od svjetske premijere Prometheusa, a film već ruši svjetske rekorde. Novi znanstveno-fantastični ep vraća snagu žanru koji je zadnjih desetak godina razvodnjen zbog komercijalizacije, a redatelj Ridley Scott već planira nastavak priče. Svjetska publika toliko nestrpljivo očekuje premijeru Prometheusa, da su u Velikoj Britaniji već probili rekorde pretprodaja kino ulaznica.

Britanska premijera Prometheusa zakazana je za 31. svibnja, a tamošnji ljubitelji znanstvene fantastike u doslovno grabe kino ulaznice u pretprodaji, te su od početka mjeseca kupili preko 30 tisuća karata za BFI IMAX dvorane. Ta je prodaja filmu donijela gotovo 738 tisuća dolara zarade na kino blagajnama, a film još nije ni prikazan. Samo u prvom tjednu ovog mjeseca, kada su karte krenule u pretprodaju, prodano je preko 15 tisuća karata.

Prometheus znači i povratak Ridleya Scotta režiranju znanstveno-fantastičnih priča, dok ga filmski stručnjaci smatraju jednim od autora koji je taj žanr definirao na velikom ekranu, sa Alienom i Blade Runnerom. Njegovi fanovi imaju još razloga za slavlje jer Scott razmatra snimanje nastavka ne samo Prometheusa već i kultnog Blade Runnera.

Datum koji će pak domaća publika morati zaokružiti na kalendaru je 7. lipnja, ali kako stvari stoje - moglo bi biti gužve.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.