Prvi problemi: Iz Jay Z-jevog TIDAL-a otišao predsjednik uprave i 25 zaposlenika

Foto: JLP

ANDY CHEN, predsjednik uprave švedske tvrtke za streaming glazbe Aspiro, koju je za 56 milijuna dolara u ožujku kupio glazbeni mogul Jay Z, napustio je tu tvrtku s još 25 zaposlenika.

Vijest od odlasku velikog broja zaposlenika objavljena je na švedskoj stranici Breakit, a tvrdi se da je 25 zaposlenika bilo prisiljeno napustiti tvrtku. U međuvremenu je TIDAL potvrdio da je predsjednik uprave Chen otišao, a zamijenit će ga njegov prethodnik na tom mjestu Peter Tonstad.

"Novi privremeni predsjednik uprave je Peter Tonstad, bivši predsjednik uprave matične tvrtke Aspiro Group. On ima bolje razumijevanje industrije i jasnu viziju kako da kompanija promijeni status quo. On usmjerava resurse prema osiguranju maksimalnog talenta i poboljšanju korisničkog iskustva. Eliminiramo mnoge pozicije i mijenjamo fokus naše tvrtke kako bismo naše talente poslali u odjele koji trebaju podršku te smanjili višak zaposlenika. TIDAL-ovi uredi će se nastaviti širiti, pa već zapošljavamo nove ljude na nekim pozicijama. Uzbuđeni smo zbog budućnosti i onoga što pripremamo fanovima koji žele najbolje iskustvo", stoji u priopćenju TIDAL-a.

"Vjerujem u TIDAL i u ono što tim čini kako bi utjecao na promjenu koja je glazbenoj industriji potrebna. Provodimo racionalizaciju i usmjeravamo naše resurse kako bismo osigurali rast ove platforme i kako bi slušatelji imali vezu s omiljenim izvođačima. To im drugi ne mogu pružiti", rekao je Tonstad za Breakit. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.