Razljutio ga HRT-ov "Dnevnik": "Sramota ste, samo neka mi netko dođe sa zahtjevom za pretplatu"

Screenshot: Facebook

JUČER je bio velik dan za znanost.

Osim što je CERN objavio otkriće nove čestice, čitav svijet pratio je napredak svemirske sonde New Horizons koja je prošla najbliže Plutonu u svojoj višegodišnjoj misiji.

Ali, ta vijest nije bila adekvatno popraćena u HRT-ovom "Dnevniku" na koji se u objavi na HRT-ovom Facebooku obrušio jedan gledatelj.

On je napisao:

"Kako vas nije SRAM? Povijesna misija prema rubnim dijelovima Sunčevog sustava, prema posve novoj vrsti objekta, u razini s Voyager 2 misijom, a vi stavite nekih petnaest sekundi priloga u glavnom Dnevniku, kao fusnotu među izuzetno bitnim vijestima o tome tko je i gdje ganjao kožnu loptu.

I što je najgore, izvalite dvije žestoke gluposti ili polovičnih i dvojbenih izjava: da je sonda na nuklearni pogon, da neće ući u orbitu zbog Plutonove guste atmosfere i da na njemu ima leda. To je previše grešaka za tako kratku vijest.

Sonda (ne svemirski brod, nego sonda) nema nuklearni reaktor, a Pluton ima izuzetno rijetku dušikovu atmosferu

Zakonom ste dužni educirati stanovništvo, a niste sposobni niti dati nekoliko točnih sekundi. Niste sposobni otići na NASA-ine stranice i provjeriti što je istina, a što nije, nego ste iščupkali par rečenica s nekog nepouzdanog portala. Niste lokalna gradska televizija nego Hrvatska Radiotelevizija.


Nacionalne televizije slale su izaslanike na današnju NASA-inu konferenciju za novinare.

Da ne pričam o tome kako ste prije dva tjedna imali Šušur u Zadru, i potpuno izostavili vrlo rijetku konjunkciju Venere i Jupitera koja je dominirala bliješteći na nebu iznad grada. Mogli ste to krasno spojiti s Pozdravom Suncu na kojem ste imali emisiju.

Sramota ste. Samo neka mi se netko pojavi sa zahtjevom da vam plaćam pretplatu".

Na to je dobio i odgovor: "Poštovani, zahvaljujemo na vašem komentaru. Prenijeli smo vaše primjedbe uredništvu. Lijep pozdrav", napisao mu je tim koji vodi društvene mreže HRT-a.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.