"Šaptač bebama" rukama okrenuo dijete u majčinoj utrobi

Screenshot: YouTube

GINEKOLOG Andrew Bisits prozvan je "šaptačem bebama", a nedavno je objavljen video u kojem se može vidjeti kako liječnik rukama s vanjske strane trbuha trudnice okreće dijete u njenoj utrobi. Na snimci se vidi 35-godišnja Christy Rojas, koja je u 29. tjednu trudnoće saznala da je njen drugi sin u utrobi okrenut na noge, što znači da će porod biti otežan, a rizik od komplikacija je povećan.

S obzirom na to da je željela roditi prirodnim putem u svom domu, a to u ovom slučaju ne bi bilo moguće, isprva je pokušala prirodnim metodama, piše Daily Mail.

"Oko 32. tjedna postala sam zabrinuta jer sam stvarno željela porod kod kuće. Pokušala sam s brojnim tehnikama kako bih navela bebu da se okrene, poput akupunkture ili inverzije dva puta dnevno", ispričala je.

Kad je shvatila da je sve bezuspješno, obratila se Bisitsu, koji je voditelj odjela porodništva u jednoj bolnici u Sidneyu. Ovaj ginekolog zalaže se za prirodne porode i da više bolnica trudnicama omogućava prirodna rješenja poput vanjskog okretanja beba, umjesto carskog reza.

Šansa da okretanje Christynog sina prođe uspješno iznosila je 50 posto, s obzirom na to da je već bila u 37. tjednu trudnoće. Bisits je dvaput pokušao okrenuti bebu, a potom je zamolio Christy da se obrati svom sinu. Tek je tada okretanje uspjelo, a Christy tvrdi da je osjetila kako se bebina glava spuštala prema njenoj zdjelici.

Trudnica tvrdi da je njoj ovo iskustvo bilo lako i nježno, iako većina žena tvrdi da im je ovaj zahvat bio jako neugodno iskustvo. "Doktor Andrew je jako smiren, a njegov dodir je potpuno umirujući", rekla je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.