Skupio 21.000 dolara u sitnišu pa sve dao za pomoć mačkama

Screenshot: YouTube

RICK SNYDER, 69-godišnji stanovnik Floride, odbio je ne raditi ništa nakon odlaska u mirovinu. Umjesto toga posvetio se jednoj od svojih strasti: brizi o mačkama koje žive u njegovom okruženju.

"Oduvijek sam volio životinje. Brinuo sam o mačkama lutalicama godinama i počeo primjećivati kako jako puno sitniša leži naokolo. Pa sam počeo skupljati taj novac i zapisivati koliko ga ima", kazao je za Bradenton Herald.

Otkad je počeo to raditi prije 10 godina, Snyder je sakupio 21.495 dolara u sitnom novcu, što sve zajedno teži više od tone. Svakog se jutra budio oko četiri sata, hodao po gradu i skupljao novac te usput hranio mačke. Kazao je da tjedno prohoda od 70 do 80 kilometara i skupi u prosjeku 5,60 dolara dnevno.

Isprva si je za cilj postavio 10.000 dolara. A kad je premašio svoj drugi cilj, 20.000 dolara, sve je odlučio donirati neprofitnoj organizaciji koju vode volonteri i koja većinu vremena provodi brinući o mačkama u svom okrugu. Predsjednica organizacije kazalaje da je to najveća donacija jedne osobe: "Željela bih zahvaliti svima koji su prelijeni skupiti sitniš s ulice", kazala je.

"Jedan od problema umirovljenika jest taj što postanu previše usredotočeni sami na sebe. Moj im je savjet da se uključe u nešto. Naprave nešto za nekoga drugoga", poručio je Snyder.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.