Slavna Puljanka kuhala za papu: Bila mi je čast

Foto: Getty Images/Facebook

SLAVNA američka kuharica, autorica, vlasnica restorana i voditeljica TV emisija o kuhanju, Lidia Bastianich, po drugi je puta kuhala za papu tijekom njegova posjeta New Yorku.

Bastianich, inače rođena u Puli, kuhala je za papu zajedno s kuharima iz Felidija i Beccoa, a pomagali su im i Angelo Vivolo i njegova ekipa.

Inače, Lidia je već kuhala za papu Benedikta XVI. 2008., a s Vivolom surađuje više od 30 godina.

"Bila mi je ovo izvanredna čast. Za mene, kuhanje za papu je posebno, jer ne samo da sam katolkinja već i zato što sam u ovu zemlju 1958. stigla kao izbjeglica iz komunističke Jugoslavije i tada su za mene brinuli ljudi iz CRS-a (Catholic Relief Services). Puno su mi pomogli na počecima u Americi pa sam ponosna što im mogu vratiti kroz ono što mi je najdraže - kuhanje i svoju obitelj", rekla je Lidia.

Njezin sin Joe i kći Tanya Bastianich Manuali pomogli su kod posluživanja, a objavili su i meni na kojem se nalazi niz posebno pripremljenih specijaliteta (jastog, puno svježeg voća, povrća, tartufi, tjestenina). Ipak, liječnici su papi Franji preporučili da jede uglavnom jednostavna jela od mesa, riže i ribe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.